Deprecated: mysql_connect() [function.mysql-connect]: The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/artemis-fowl.dk/public_html/config.php on line 3
Artemis Fowl - Files
BREAKING NEWS: Artemis Fowl får premiere 9. august 2019!

Damon Kronski, Dr.

Dr. Damon Kronski er en mesmeriseret leder af Artudrydderne. Som formand for organisationen mener han, at alle væsner, der ikke bidrager med noget godt for mennesket, ikke har lov til at leve og bruge af jordens (menneskenes) resurser. Han er derfor ude på at dræbe alle dyr og udslette alle arter, som han kan komme af sted med.

Ydre karakteristik
Dr. Kronski lider af anosmi. Dette vil sige, at hans lugtesans er helt sløret, og derfor kan han lide at holde forretningsmøder på steder der lugter, for at irritere sine omgivelser. Kronski plejer altid at gå i mærkeligt tøj eksempelvis et jakkesæt med den grønne camouflagefarve. Ellers plejer han at gå i pels fra uddøde dyrearter. Hans hjem er ligeledes fyldt med billeder af henrettelser af dyr. I slutningen af Tidsparadokset kurer Holly ham for hans anosmi.

Historie
Kronski optræder først i tidsparadokset som Artudryddernes formand, der gerne vil købe lemuren J.J. af den dengang 10-årig Artemis Fowl. Dette lykkedes, men han mister lemuren hurtigt igen. Imellemtiden har han været mesmeriseret af Opal Koboi, så han kunne give hende alle de sjældne dyr, som han fanger til hendes projekt om at blive almægtig.

Han får i stedet fat på Holly Short, som han binder og gerne vil henrette, men Artemis kommer ham i vejen. Kronski prøver så at fange Holly igen, men idet at de står ude på markedspladsen (der stinker) og han har Holly fanget, så kurere hun ham for hans anosmi, og Kronski lider store smerter, grundet stanken.