Deprecated: mysql_connect() [function.mysql-connect]: The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/artemis-fowl.dk/public_html/config.php on line 3
Artemis Fowl - Files
BREAKING NEWS: Artemis Fowl får premiere 9. august 2019!

Iris Kameraet

Et iriskamera er et kamera der dækker ens iris (deraf navnet). De fungerer som en slags kontaktlinse hvori der sidder et kamera-chip, som kan optage i høj opløsning og digital kvalitet. Der er desuden filterindstillinger, herunder zoom. Der er dog en lille bivirkning ved det, da det gør ondt når der fx zoomes ind og ud.

Iriskameraet er opfundet af kentauren Foaly som har vundet en pris for det.

Iriskameraet bliver brugt i bog 1 af Julius Root til at optage hans møde med Artemis Fowl, så filmen kunne studeres af Doktor J. Argon og professor Cumulus, der er eksperter i kropssprog.

Iriskameraet bliver også brugt af Artemis selv i Evighedskoden, hvor han låner et af Hollys kameraer. Dette var lige ved at gå galt, da Hollys øjne er brune og kameraet også, mens Artemis havde blå øjne. Han fik derved et blåt og et brunt øje, hvilket kunne afsløre hans plan for Jon Spiro.