Deprecated: mysql_connect() [function.mysql-connect]: The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/artemis-fowl.dk/public_html/config.php on line 3
Artemis Fowl - Files
BREAKING NEWS: Artemis Fowl får premiere 9. august 2019!

Den Tyvagtige Fe

"Den Tyvagtige Fe" er det 16. maleri af den berømte maler Pascal Hervé i Fowl-verdenen. Den Tyvagtige Fe forestiller en fe, som er i fuld gang med at stjæle et menneskebarn. Ifølge overleveringen forærede Hervé maleriet til en tyrkisk pige, som han mødte på Champs Elysees i Paris. Pigen solgte derefter maleriet videre til en englænder, som mistede den igen ved et tyveri. Siden hen har maleriet været stjålet op mod 15 gange, og derved har det givet stor stor prestige hos tyve at få fat på det maleri.

I Artemis Fowl Opals Hævn forsøger Artemis at stjæle maleriet fra Crane & Sparrow, som var i besiddelse af maleriet dengang. Artemis bliver derved nødt til at bryde ind på International Bank i München for at stjæle maleriet. Han bliver derved den yngste tyv af maleriet. Den tidligere rekord var sat af Franz Herman. Han var 18 år, da han stjal Den Tyvagtige Fe.