Deprecated: mysql_connect() [function.mysql-connect]: The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/artemis-fowl.dk/public_html/config.php on line 3
Artemis Fowl - Files
BREAKING NEWS: Artemis Fowl får premiere 9. august 2019!

glædelig jul!!!!!!!!

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 14/12-09 14:45
For jer der ikke ved det, kan jeg oplyse at Jul stammer fra den hedenske tids Jól, som er et oldnordisk navn, og i bund og grund betød fejring af midvinter med store mængder sul og mjød.
Men 300 år efter kristi fødsel fastlagde man Jesus fødsel til d. 25 december, der også var tiden for epifani-festerne. Astronomiske iagtagelser kunne dog tyde på at jesu blev født i foråret omkring år 4 FØR vores tidsregning. (Interessant...)
Da Kristendommen kom til Danmark i vikingetiden smeltede de hedenske juleskikke sammen med Jesufejringen, og navnet jul blev bibeholdt selvom at de kristne prøvede at indføre navnet Kristmesse. (Godt at vi er lidt stædige heroppe i norden. det kunne jo også være at de kristne ikke havde speciel meget lyst til at diskutere med en 2 meter høj, bredskuldret viking, med en stridsøkse hånden, der lige har spist rød fluesvamp...)
nå, men sådan startede julen altså her i norden. Som en fejring af midvinter. Traditioner er kommet til. Julemanden, juletræ, gaver... Og julehilsner.
Derfor vil jeg gerne have lov til at ønske alle en rigtig glædelig jul.
Husk at smile i denne travle juletid. Det gør hverdagen meget nemmere. Husk kærligheden, og husk hyggen. Det er dét det hele handler om. ikke jesu fødsel, ikke lysere dage, men Kærlighed til familie, venner og bekendte.
De kærligste julehilsner.
Sanddahl

Svar

Forfatter: Eccet
Dato: 15/12-09 21:53
Selvom jeg er uenig i nogle punkter T.Sanddahl, så vil jeg ikke sige andet end: Glædelig jul til dig og alle andre :)

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 16/12-09 15:15
hvad for nogle punkter er det, Eccet?

Du skal være logget ind for at oprette et svar i forummet.