Deprecated: mysql_connect() [function.mysql-connect]: The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/artemis-fowl.dk/public_html/config.php on line 3
Artemis Fowl - Files
BREAKING NEWS: Artemis Fowl får premiere 9. august 2019!

Disney

Forfatter: TheFairy
Dato: 19/01-09 15:36
Nu har vi haft en længere diskussion under nyheden med filmen, så har lige flyttet den herover...

Kaniner sux: Jeg kan 100 % følge dig i det du siger, men må desværre indrømme at du ikke har sans for praksis. Lige nu kan det ikke handle om andet end hvordan det er, netop fordi det er der. (idoliseringen). Var det et nytopstået problem, kunne vi forhindre det, men idolisering er eksisterende - har du et (realistisk) foreslag til hvordan vi kan skille os af med det, vil jeg meget gerne høre det.

Så nu bliver vi næsten nød til at affinde os med det allerede eksisterende og få det bedste ud af det - hvilket ikke er at indgå noget kompromis.

Overbevis mig! Nu forstår jeg dit synspunkt, men det holder bare ikke stik. Dels fordi jeg stadig ikke kan se det umiddelbare problem i den nuværende Disney idolisering, og dels fordi jeg skelner mellem film og de andre produktioner. Ja, filmen vil finansiere de andre uh-så-skumle
bagtanker, men sæt nu at denne film bidrager med noget godt..

Desuden holder jeg fast i at Disney blot er et produktionsselskab der hungrer efter penge, som alle andre p-selskaber. Warner Bro's er sgu ikke bedre.

Svar

Forfatter: Kaniner sucks
Dato: 19/01-09 19:03
Mener ikke at man behøver at finde sig i det. Det handler bare om determination.

Forfatter: Kaniner sucks
Dato: 19/01-09 19:05
Forskellen mellem Warner Brothers og Disney er jo at Disney har et stort tag på unge, hvilket de udnytter på bekostning af netop de unge.

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 27/01-09 20:33
Sikke en masse store tanker sådan en flok unger går rundt med... Hvad er der blevet af at være ung, og bare være ung??? Jeg ved ikke med jer, men da jeg var på jeres alder, bekymrede jeg mig ikke spor om mediernes store bagtanker, og skjulte budskaber, og idoler... Jeg var bare... mig! Lidt sært måske, men det var jeg altså. Og jeg bekymrede mig kun om filmen var god underholdning eller ej... Men siden I nu går rundt med så store tanker, hvad er så Disneys, skjulte bagtanker? Hvad er de ude på, disse udspekulerede, snu mennesker? At tjene penge? Selvfølgelig! Er alle voksne ikke det? At overtage verdensherredømmet? At hjernevaske ungdommen? Come on! Lader I ikke fantasien løbe bare en smule af med jer? Jeg er, som mange sikkert ved, ved at skrive en bogserie! Har jeg et skjult budskab? Sikkert, men ikke hvad jeg ved af pt. Jeg prøver at fortælle en god historie! Lave god underholdning. Og hvis jeg har nogen skjulte bagtanker, så er det sikkert kun at få folk til at læse noget mere... At bruge fantasien! Og hvis den nogensinde skulle blive filmmatiseret, ville filmselskabet så kunne ligge et skjult budskab ind i mit manus? Hmm, sikkert, men betyder det noget? Jeg tror altså ikke at de vil hjernevaske jer! Jeg er ked af at sige det! Men det tror jeg altså ikke! Så fortæl mig lige, drenge og piger... Hvad er det der er så farligt ved det Disney gør? Ja, det kan godt være at jeg ikke er min hf-hue værdig lige nu, men jeg kan altså ikke se det? Vent! måske er jeg hjernevasket?? :D Oplys mig, mine ungdommelige læremestre!

Forfatter: Eccet
Dato: 29/01-09 5:33
Hvad der er farligt er, at Disney pådutter de små mennesker nogle idoler, som slet ikke er værd at have som idoler.
Grunden til at disse ikke er værd at have som idoler er følgende:

1: De er for poppet og dermed vil man have en hel generation af poppede små drenge og piger, der ligner hinanden.
2: Disse idoler opføre sig (udover på en poppet måde) ideelt. Altså gør de altid det rigtige, set fra disneys synspunkt. Derved vil den kommende generation have samme holdninger som Disney, angående hvordan man skal tackle problemer.

Lad os tage et eksempel, som vi alle kender. Måske et dårligt eksempel, men de er også ret set lige nu, hvor jeg skriver.

Pirates of the Caribbean. I slutningen af den 3. film, er de i krig... og de er ved at dø. Så romantisk som den film er, så skal der lige fries og vies i kampens hede.
Dette vil børn vokse op med... sker der en dag et stort jordskælv i Danmark, så skal man da lige ringe og frie, mens ens hus er ved at kollapse i hovedet på en... praktisk? Næ...

(Okay, meget overdrevet og dårlig eksempel.. jeg må heller sove)

Det er bare ideen om idolisering, der er farlig. Dette (og jeg tør sige det med hundrede procent) er et trick man bruger i moderne psykologi af regeringer/hemmelige loge-broderskaber til at give et kollektivt billede af verden til kollektivet!

Altså i sidste ende bliver vi holdt fast i et verdensbillede, der ikke vil ændre sig, når vi vokser op, på grund af den store psykologiske pres der ligger på. Deraf kommer vi ikke til at indrømme sandheden overfor os selv, om så den bliver serveret på et fad, når vi bliver ældre.

Hvad disse usande budskaber handler om? Og hvad idoliseringen er forkæmper for i de vestlige medier er en stor gåde, som kun den psykisk stærkeste af os alle sammen kan løse.

Mit bud er, at sandheden ligger i filosofien bag vores tilværelse. Mine erfaringer fortæller mig, at Disney og medierne generelt diktere en nihilistisk frihedsopfattelse og kombinere den med heltegerninger, så disse fremstår som det bedste af det bedste. Selvom at originalfilosofien fortæller os, at frihedsopfattelserne ikke er rigtige, men derimod modstridende med kategorisk imperativ.

Men ja... det er som sagt sent!
Bare en smule teenage-tanker herfra.. :)
Godnat!


Forfatter: t.sanddahl
Dato: 29/01-09 10:41
uha! Eccet, det er jo ligefør jeg skal have fat i en ordbog for at følge med her...
Det kan godt være det er mig der er sær. Eller at jeg er blevet for gammel til det her pjat, men... DET ER FILM! Intet andet. Har du virkelig ikke større tiltro til at dine jævnaldrene kan se det samme som du kan? At det er vingummibamse-land det hele, og at den virkelige verden ikke fungere sådan? Vi ved da godt at der ikke er tid til at blive friet til under et jordskævl, hvis det da er kraftigt nok til at vi kan mærke det. For slet ikke at tale m vielse... Dets uden tror jeg vi har andet at spekulere på så, for så går verdenen af lave hvis vi får så kraftigt jordskævl i dk... Nej, pjat! Men min pointe var at jeg tror ikke I skal ligge så meget i det! Men selvfølgelig, jeg har aldrig kunnet se hvad der er godt ved idiolisering...
Men bare for at sætte jeres tanker yderligere i sving. Idiolisere i ikke også Artemis Fowl en smule??? og er det bedre?

Forfatter: TheFairy
Dato: 29/01-09 15:03
Nu har jeg haft temmelig travlt på det sidste, har derfor ikk kunnet svare! Sorry guys, men jeg er tilbage nu:

Jeg giver til dels t.sanddahl ret. Vi er nok ret meget ud i ekstremerne, men jeg tror at de to unge herrer (correct me if i am wrong) fortæller om hvordan det kan se ud på længere sigt, og her er jeg en smule enig.

Ja, ja, det er et problem hvis vi ender med at have en generation udelukkende af poppede mennesker, men helt ærlig tror jeg det ikke.
Se på os. Vores generation. Hvad skaber en generations tankegange? Hvordan er vi? 70'ere, 80'ere 90'ere. Hvad er vi et produkt af? Ligesom årgang 00'erne er vi også et resultat af vores omgivelser, boyvands' musik, Didi & Dexter,Tom & Jerry (okay, det er nok mine forældres generation :D) Psycho og alle de andre indflydelsesrige værker. Hvad er vi blevet til? En generation der alle har et lab. i vores kældre? Nope. Vi er sgu stadig mangfoldige. Der vil altid være folk der skiller sig ud, og som ikke kan lide popkulturen (og helt ærlig,, så slem er den altså heller ikke! Tænk hvis vi alle var emo'er) og det skaber subkulturer som vokser sig større og gør vores verden mangfoldig.

Så hvad er problmet egentlig?
Som t.sanddahl sagde: Det er film. Ja, alle tilskuere af film ved godt at de her 1½-2½ time er noget fiktivt. Man ved godt at de der grimme havvæsener i PotC ikke findes, fordi der er et skel mellem hvad vi opfatter som værende u/realistisk. Og film opfattes af langt størstedelen som u.

Serier til gengæld er en smule anderledes. Når man ser det samme hver eneste dag sætter det sig fast et eller andet sted i bevidstheden, og der kan det muligvis godt komme komplekser.
Jeg synes også at idoliseringen er noget møg, men hvad kunne vi for pokker gøre? Det er nær det umulige at afskaffe idolisering, så hvis ikke Disney idoliserede de forholdsvis "uskyldige" Miley & Bro'erne, som til offentligheden fremstår som religiøse og gode mennesker (okay nu går vi ud i en helt anden snak....) så ville MTV tage fat om børnene og oplære dem at de alle skal være som Britney i videoerne...

Og lige til slut: Selvfølgelig SKAL der da være et budskab i ens produktioner! Fx hvis jeg en dag skulle lave en film (husk at købe dvd'en! :)) skulle den da helt klart have en historie med mening og budskab i samtidig med at det skal være god underholdning.. Jeg ville aldrig se noget der har været intruktøren ligegyldigt og hensigstløs. Kan I følge mig?

Nogle af formuleringerne er nok noget sludder nu her efter en skide terminsprøve...

Forfatter: TheFairy
Dato: 29/01-09 15:20
Desuden skal der lige siges at filmen er blevet udskudt pga. interne problemer mellem Miramix & Disney .... Nok IKKE noget der har med idoler og budskaber at gøre!!!

Forfatter: TheFairy
Dato: 29/01-09 15:23
Plus (og det er irriterende der ikke er en redigerknap) præproduktionen har været forsinket af WGA-strejken, hvilket ikk har noget som helst at gøre med konspirationsteorien. :D

Så fik vi det afklaret ;P

Forfatter: Eccet
Dato: 29/01-09 22:27
Om jeg idolisere Artemis? Måske en smule.. kunne ønske at få samme intelligens som ham. Og var jeg barn, der vil jeg da meget gerne have samme ordforråd og formuleringer som han havde. Har måske også efterlevet hans aristokratiske væsen.
Men igen... alt hvad man oplever og ser påvirker en psykologisk. Jeg tager vel hvad jeg kan lide ud fra alle de personligheder jeg møder (om det er virkelige personer eller fiktive), og gøre det til mit.
Men hvad er det, jeg egentlig basere dette valg på? Hvorfor kan jeg eksempelvis lide Artemis' aristokratiske karakter, og fx undlader at tage en af hans andre egenskaber til mig?

Dette valg er baseret på netop nogle idoler og personligheder jeg havde i barndommen.
Eksempelvis så jeg ikke Disney på nogen måde dengang. Jeg læste heller ikke Anders And, eller på nogen måde havde med Disney at gøre.
Jeg så derimod en smule Cartoon Network.. mest Dexter. Altså har denne karakter haft indflydelse på mit senere valg af min egen personlighed.

Bardommen er altså grundlæggende for mange aspekter af ens voksenliv. Dette vil Freud skriver under på!

Nu Disney har så god tag om børnene fra årgang 0, så bør man passe bedre på, hvad man servere for dem. Det er jo opdragelsen det gælder!

Ikke alle er stærke nok, til at løsrive sig fra ens egen opdragelse - en egen barndom. Det er faktisk noget, man burde. Skulle man lærer sandheden om eksistensen at kende, så bør man slå alle holdninger og fordomme man havde fra ens barndom fra.
Så... eftersom at de færreste er stærke til at nustille sig selv som voksne, så bør man være påpasselige med hvad man giver børn af holdninger i den alder de har.

Så... HVIS forældrene fra start ikke selv er hjernevaskede, så bør de kontrollere hvilke kanaler børnene er inde på. Det er derfor nogle forældre forbyder at lade deres børn se gysere eller vold. Men så giver de dem i stedet en lyserød Disney-verden at se på, hvilket vil give dem forklaringsproblemer som voksne. (psykologer bliver jo rigere og rigere for hver dag der går).

Idolisering er derfor farlig for børn, men er den voksne forælder overbevist om sin verdensanskuelse, så bør han give sit barn den idol, som barnet har brug for, i følge forælderen. Og så håber jeg bare, at vedkommende forælder ikke er tilhænger af Nietzsche! (min personlige holdning)

Så... en film er ikke bare en film, især ikke når den kommer fra Disney!

En bog KAN godt "bare" være en bog, fordi at børn i den alder, hvor de påvirkes mest ikke kan læse. Derfor får de ingen idoler som Artemis... men fjernsynet har en stor stor effekt, som de hemmelige logeselskaber (for hvem end de arbejder for) udnytter til fulde, til et hemmeligt formål!

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 30/01-09 8:20
først- the fairy, JAA! du sagde nøjagtig hvad jeg vil have dig til at sige. Alle bøger, film, serie, osv. Skal have et budskab af den ene eller anden form. Ellers bliver det kun til en samling ord, og ikke en historie. Og hvorfor er det så lige vi diskutere disneys skjulte budskaber, når nu vi ved at de alle har dem???

Hvis serierne bliver efter min mening ikke mere farlig end filmene! Det lyder lidt som om i mener, at hvis jeg sætter Pirates of Carribbean 3, på min dvd-afspiller, og ser den hver eneste dag, vil jeg til sidst gå hen og fri til min mand under det næste store jordskævl jeg bliver udsat for? NJa, det tror jeg nu ikke! Og jeg tror ikke på at jeg kommer til at tro at personerne er virkelige og ikke fiktive bare ved at se det igen og igen! Det jeg mener er, at det må være op til forældrene at se disse serie sammen med deres børn, og understrege at det er fiktive personer, og at sådan fungere den virkelige verden ikke! det gør jeg da med min søn, gør alle ikke det?

Og hvis vi snakker om børn som ikke får udbytte af at læse, så er det jo nok ikke serie som hannah montana vi skal snakke om, men nærmere Anders And, Mickey Mouse, og Peter Plys... Og helt ærligt, så slemt synes jeg ikke de er. Så er det da værrere med danske serier som Bamses billedbog. Har i nogensinde tænkt på hvor ond bamse egentlig Ja, og teletopies er da ikke spor bedre... Så i forhold til disse serier, så foretrækker jeg at lade knægten se disney-channel til hver en tid. Med eller uden Hannah montana! Men hvis knægten vil se bamses billedbog en dag, så sætter jeg mig da ned sammen med ham, og forklare at sådan kan man ikke behandle sine medmennesker i virkeligheden. At det er underholdning. Fiktive figurer, som fortæller en god historie... Ikke i så store ord selvfølgelig, men i et sprog som min tumling kan forstå...

Hvad angår idolisering, så skal jeg nok ikke snakke for højt. Jeg ved ganske simpelt ikke rigtig hvad det er. Jeg har aldrig været fan af noget. Har aldrig haft et idol at dyrke... så jeg ved ikke hvad det egentlig er som alle er så bange for. AF er nok det tætteste jeg nogensinde kommer på at være fan af noget, og det er altså ikke særlig tæt på.

(en sidste sidekommentar, som ikke har noget med noget som helst at gøre, men jeg har endelig fået ny computer!)


Forfatter: TheFairy
Dato: 30/01-09 14:35
Må jeg gerne bede om en one-liner der formulerer problemet?

Er deet angsten for en hel ensformig generation af dullede tøser og drenge hvis strithår alene måler en meter?

Er det angsten for at denne generation vokser op og får psykologiske komplekser?
Præciser, tak!


Det er pudsigt vi begge nævner Dexter, men selv da du så denne figur, vidste du ikke også at det alt sammen vaar fiktivt? I skal hhuske på at Disney udbyder en hel del forskellige shows med forskellige budskaber, Mickey Mouse osv. og Hannah Montannah osv... Lidt ligesom Cartoon Network, har forgudt Johnny Bravo, Ko & Kylling? Hvis du ikke også at Ed, Edd & Eddie alle var fiktive?

Det jeg mener med serier er at man vokser med dem for hver dag. Hvis du så PotC hver eneste dag ville det samme stadig hænde, hvilket er anderledes med serier. Du følger personernes udvikling, problemer, går sammen med dem i tykt og tyndt, og lærer dem så meget at kende at de næsten er vaskeægte personer for dig. Mange af mine veninder græder over One Tree Hill (hvordan kan det overhovedet lade sig gøre?) hver gang bare en lille smule modvind fremkommer.

Har heller aldrig haft et idol som sådan, og i hvert fald aldrig fra det "fiktive" univers. Når man kommer ud for så meget og mange forskellige personligheder som livet har at byde på, kan man ikke at gribe sig selv i at tænke en gang i mellem, "den egenskab ville jeg da gerne have" eller lignende.

Jeg synes at du Eccet slet ikke har besvaret mit spørgsmål angående hvordan det ellers skulle væree? Hvis ikke Miley, hvem så? Hvis man ser på det med et andet lys, så er Disney's budskaber positivie. De "beskytter" de små børn fra at idolisereBritney ved at byde med Miley... Jeg er i hvert fald ikke i tvivl om hvem jeg foretrækker af disse to til at være 00'ernes idol.

Jeg beklager mit intellektuelle niveau, men hvad siger Nietzsche?

Tillykke med den nye computer t.sanddahl, :D


Forfatter: TheFairy
Dato: 30/01-09 14:38
ovenstående indlæg er stærkt præget af at jeg lige har været til engelsk terminsprøve og koncentrationen er derfor sluppet op for i dag.
Føler dog at den her sætning er fuldstændig meningsløs, så retter den lige:
Lidt ligesom Cartoon Network, har du forgudt Johnny Bravo, Ko & Kylling? Vidste du ikke også at Ed, Edd & Eddie alle var fiktive?

:P

Forfatter: Eccet
Dato: 30/01-09 16:25
TILLYKKE med din nye PC, T.Sanddahl! Nøj.. hvor jeg også glæder mig til at få en ny selv :P

Tilbage til emnet:
The Fairy siger:
"Jeg er i hvert fald ikke i tvivl om hvem jeg foretrækker af disse to til at være 00'ernes idol."

Hvorfor er man nødt til at vælge mellem to onder? To idoler der er værre end hinanden? Behøver man? Skal man finde sig i det?
Hvorfor ikke bare sige NEJ til Disney og Cartoon Networks "Johny Bravo"?

Bare se på det kvindesyn der bliver dikteret i Bravo-tegnefilemene... Vil I videregive dét kvinde-syn til jeres små drenge?

Man kan sige at Nietzsche var nihilist = ingen gud, ingen værdier, ingen moral. Intethed! Alt er tilladt!

Forfatter: Kaniner sucks
Dato: 30/01-09 19:16
t.sanddahl jeg tror ikke du har forstået mine indlæg. Jeg siger ikke at Disney har en skjult dagsorden. Det er ikke deres hensigt at korrumperer ungdommen. Deres sande motiv er ,som du siger, at tjene kassen. Problemet er at de tjener penge, ved at fodre denne idolkultur der blomstrer i USA og andre vestlige lande. De gør dette ved at vise banale budskaber som for eksempel "kærligheden triumferer alt", over for unge der ikke er i den alder, hvor de selv kan rationalisere sig til sandheden, hvilket i sidste ende kan have alvorlige konsekvenser.

Forfatter: Kaniner sucks
Dato: 30/01-09 19:19
undskyld mine grammatiske fejl i mit sidste indlæg. Jeg har være lidt væk de sidste 3 år.

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 30/01-09 19:21
Takker for jeres opmærksomhed omkring min fine nye notebook...

Og beklager at jeg ikke kan være med i diskussionen omkring bravo... det er vidst lidt efter min tid, og min søn har vidst ikke nået målgruppens alder endnu... det er i hvert fald ikke noget vi ser her hjemme.

Men Eccet har lidt ret. Kun en lille smule. Man behøver ikke finde sig i to onder... Man kan bare sige nej til disney-channel, og pop-moderne film, og lyserøde candyfloss land... Det er tilladt! Det er tilladt at vælge tv fra. Dets uden skal det vel lige siges at de kloge hoveder anbefaler, at man max ser 30 min tv om dagen. Især når man er i denne "letpåvirkelige" alder vi snakker om... så hvis man egentlig følger anbefalingerne, så er det vel egentlig også begrænset hvad der kan komme af psykologiske kvæstelser på de unge hoveder...

Forfatter: Kaniner sucks
Dato: 30/01-09 19:26
Nej, nej, nej. Man er ikke imod TV bare fordi man er imod Disneys produktioner. Hvad der menes er at der burde eksistere en vis eftertanke når ens målgruppe er børn og unge.

Forfatter: Kaniner sucks
Dato: 30/01-09 19:30
Desuden så er TV en fantastisk opfindelse, hvor der sendes underholdning og viden hver dag. Desværre findes der mennesker der udnytter dette medies popularitet til at tjene penge, uanset hvordan deres produktion vil påvirke målgruppen. Forfærdeligt.

Igen jeg ved jeg skriver som en ko uden hjerne, men jeg kan ikke gøre for at danskundervisningerne på HTX er under standarden.

Forfatter: Kaniner sucks
Dato: 30/01-09 19:33
Og når jeg taler om idolisering, så taler jeg ikke om fktive figure men om skuespillerne (hvis man kan kalde dem det). Folk som Miley Cyrus, der bliver forgudet af unge verden over.

Forfatter: Kaniner sucks
Dato: 30/01-09 19:34
Mener ikke at cartoon network er farligt. Så det selv som barn og jeg klarede det fint eller... hmmm... glem det.

Forfatter: Kaniner sucks
Dato: 30/01-09 19:48
Idolisering er farligt netop fordi almindelige mennesker bliver sat op på en pedistal og set som idealet. Pludselig er de ikke længere mennesker, men har opnået en vis ophøjet status. Hvad der glemmes her er at disse idoler også bliver påvirket af deres nye status. De kan få en opfattelse af at de er os overlegen, hvilket kan lede til at de bryder visse grænser. Samtidig sender de et budskab til deres fans, hvor at det pludselig er tilladt at overtræde nogle grænser og bryde reglerne, netop fordi idolerne (der i deres øjne er idealet) gør det.

Det er netop det der er problemet med idolisering. Børns sind er så nemt påvirkelige, at der skal tages stor forsigtighed når det kommer til formidling af budskaber.

Forfatter: Kaniner sucks
Dato: 30/01-09 19:49
ok nu er det tid til min medicin.

Forfatter: TheFairy
Dato: 30/01-09 21:05
Jeg kan ikke lige overskue at besvare jeres indlæg, men har i overhovedet set Hannah Montannah eller andre af Disney's megafarlige altfordærvende serier?

Forfatter: Eccet
Dato: 30/01-09 21:19
Aldrig! Vil aldrig se den slags!

Men min lille kusine på 10 (tror jeg) snakker konstant om hende... det er skræmmende! Virkelig skræmmende! Hvad blev der af små barbie-prinsesser?

Forfatter: TheFairy
Dato: 30/01-09 21:22
Jamen, kære Eccet, det er meningen med HM (ikke til at forveksle med h&m) er at hun er en levende barbie ....

Hvordan kan du udtale dig om noget du ikke kender til? Du taler på baggrund af fordomme.

Hvilket jeg også selv gør ... damn :/

Forfatter: TheFairy
Dato: 30/01-09 21:26
OK.. Nu svarer jeg..

Bare fordi du kommer med dine fine ord Eccet betyder det ikke at du har ret..
Det er ufatteligt dobbeltmoralskt at komme med alle jeres beskyldninger, konspirationsteorier osv. om at disney fordræver ungdommen osv. (jeg elsker den forkortelse ..)


Forfatter: TheFairy
Dato: 30/01-09 21:46
pokkers, så blev den postet fordi jeg trykkede på den forkert knap...

nå, jeg fortsætter:
det er dobbeltmoralsk at råbe op om en ny generation der er fordærvet pga. en masse lyserøde forestilling, men er i ikke selv bare en anelse utopiske i jeres påstande omkring idoliseringen? faktisk kender jeg ikke nogen der idoliserer én person, og heller ikke en enkelt gruppe af personer. De idoliserer derimod nogle af egenskaberne som visse menneskser har.

Jeg selv er født i 90'erne, hvad end det så har indebåret. Overalt er jeg blevet bombarderet med indtryk og yet-to-be idoler.. Men jeg har aldrig idoliseret nogen som helst. De få mennesker jeg har sset op til var real personer jeg har stødt på, og ikke en gang der har jeg rigtig set op til dem, men tilgengæld glædedes jeg vel heller over deres personlighed, og har tænkt at det var vel godt nok et godt menneske.. eller whatever..

Jeg er total roddet i mine formuleringer, håber i kan bære over med mig...

Men lad mig tage udgangspunkt i mig selv. Jeg er filmfreak. (Det betyder ikke at jeg stener film hver eneste dag, faktisk har jeg set langt færre end gennemsnittet, men whatever) Hvad jeg elsker ved film er at det er et så indflydelsesrigt medie. Jeg kunne godt selv tænke mig at instruere en film en dag, fordi jeg gerne vil ud med et budskab til verden. Et budskab eller ide, eller ideal osv. som jeg selv tror på og gerne vil dele med andre. Er jeg egoistisk i min tankegang? Forsøger jeg at pådutte andre min egne overbevisninger? Næ, i hvert fald er det ikke min intention. Jeg vil bare give mit bud på en bedre verden.
I kan ikke hvad pokker hjernerne bag disney har tænkt. måske VAR deres overbevisning virkelig at kærlighed triumferer alt, og frankly - jeg synes at det budskab er langt bedre end hvad man ellers kunne pådutte børn. Kærlighed er jo ike bare det sædvanlige der bliver vist på tv. Kærlighed kan jo være til så meget, det er bl.a. kærlighed til sin familie, venner og til livet generelt. Måske er det ikke det man umiddelbart forstår som 7-årig når man ser Joe Bro'ene (nu snakker jeg om noget jeg faktisk ikke ved en skid om) men senere kan man den her utopiske fortælling bidrage til en glæde og kærlighed til livet og nuet. (Jeg vrøvler)
Og ja man skal ikke finde sig i nogen onder. Men hvad er der at gøre? Slukke for tv'et og isolerer barnet fra omverdenen? Nej vel? Mit bud er at lade barnet se alle de her forskellige versioner, altså både Bamse og kylling, Johnny Bravo (ja, han er helt umådelig kvindeundertrykkende!), Hannah Mo og Ratatouille (hvordan pokker det så end staves), også opdrage barnet til selv at kunne tage stilling til alle disse og være selvstændigt.

Og hey - hvis generation 00 alle tror at verden er et lyserødt sted, bliver det et lyserødt sted, også er der sgu ikke flere problemer i verden... Tænk hvis det var sket noget før, så havde Churchill ringet til Hitler og sagt: "Can't we just be friends?" og så var det ude af verdenen.

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 30/01-09 21:55
ahhh, nu tror jeg at jeg forstår. Det er ikke disneys serier, eller budskaber i har noget imod. Det er simpelthen at nogle mennesker bliver gjort til "Fejlfri" personager, og i mener det er farligt når det så viser sig at de kun er mennesker??? Hmmm, jeg tror godt at jeg kan se problemet her... Men hvis disse idoler, skulle leve op til den høje standard jeg kan fornemme i gerne vil have dem op på, for at de ikke skal skade ungdommen, skulle de være mere fejlfrie en dronningen hende selv. Tal lige om en lysrød candyfloss-verden, her... Igen, har jeg kun at sige at det må være forældrenes ansvar at sætte sig ned med ungerne og fortælle dem hvordan verdenen egentlig hænger sammen. Når man bliver forældre, drejer tingene sig ikke kun om at have bragt et menneske til verdenen, og sørge for dets fysiske sundhed. At det har fået noget at spise, og passer sine studier. Vi... hvad er det ord jeg leder efter? nå, men vi skal også sørge for deres uddannelse. Og der skal altså lidt mere til end at skrive dem ind i en ordentlig skole, og sørge for at de følger timerne. Vi skal også lære dem om livets forhold. Og hvad er bedre undervisningsmateriale end disneys serier til at fortælle dem hvordan verdenen IKKE hænger sammen???
Håber jeg har forstået jer ret denne gang, og Sorry at det tog lidt tid inden det fes ind på lystavlen...

Forfatter: TheFairy
Dato: 30/01-09 21:55
Kære admin, hvis du læser det her, håber jeg virkelig at du vil tilføje en redigerknap da meget af det jeg har skrevet er noget grammatisk og sprogligt uforståeligt sludder..

Forfatter: Administrator
Dato: 30/01-09 21:59
Det vil komme snarest, forhåbentlig i løbet af et par dage om muligt.

Forfatter: Nathaniel
Dato: 31/01-09 18:18
OKAY nu har jeg givet op. Det er simpelthen umuligt, at slå alle de ord op i en ordbog før der kommer et nyt indlæg! Hvad er det i snakker?, gnomisk ?

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 31/01-09 19:57
Vi snakker om, om disneys tv-serier kan være farlige for de unges sind. om at de ved at se dem, simpelthen bliver bildt nogle ting ind, som ikke er virkelige. Og om at fordi at det er serier, og budskabet derfor bliver gentaget, kan ligge på grænsen til at hjernevaske ungdommen. Og om at stjernerne i serierne, bliver dyrket som idoler, og om at de ikke er særligt velegnede som idoler!
ja, jeg tror da nok det er noget i den stil vi diskutere... ;P
Eccet og kaniner sucks, er stærkt imod disney, og ligger på grænsen til at have konspirations-teorier imod dem.
the Fairy, har slået lidt mere koldt vand i blodet, og stukket en finger i jorden, og mener at de er knap så slemme...
jeg? Jeg er allerede hjernevasket af Disney, så mange fornuftige ord får i ikke ud af mig... Kun lyserøde candy-floss verdener...
Nå ja, apropos vingummi-land. Er Harry Potter bøgerne så ikke lidt lyserød-agtig???

er det ikke sådan basalt set hvad vores diskusion går ud på, drenge og piger??? sådan kort fortalt altså...

Forfatter: Eccet
Dato: 31/01-09 21:13
T.Sanddahl: Nu du selv nævner Harry Potter. Er det den samme Disney-agtige budskab (hjernevask), der kommer til udtryk i Rowlings sidste bog i serien? Der hvor Ron og Hermione finder sammen midt i kampens hede i sidste øjeblik? (Husker at selv Harry undre sig over deres situationsfornemmelse!)
Når sådan noget bliver ved med at gentage sig i forskellige populære medier, da vil det ridse sig ind i barnets sind, og så vil det handle således, når det kommer i samme situation. (Eksemplet med jordskælvet)

Til Nathaniel: Ville være dejligt med flere meninger om sagen :)

Hvis det er nogle af mine ord, du prøver at slå op i en ordbog, så tror jeg ikke det er særlig optimalt. En filosofi-leksikon ville være meget mere at fortrække!

Forfatter: Nathaniel
Dato: 31/01-09 23:56
Skal prøve at skaffe den :P

Har aldrig selv tænkt på ... ja hvad i nu kalder det. Så kan ikke rigtig komme med min mening om det :)

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 01/02-09 9:34
Eccet: Det var lige det jeg mente med HP. Snak om lyserøde candyfloss verden. Andre end disney kan altså også!

Nathaniel: Se at få et standpunkt. Vi trænger til nogle nye argumenter. synes vi er begyndt at være låst lidt fast. Jeg har kun tilbage at gentage at forældrene må enten forbyde deres børn at se Hannah Montana, eller sætte sig ned og forklare dem at sådan fungere det ikke i den virkelige verden!

Må jeg spørge om i har haft noget undervisning i skolen i ikke burde have haft? Har en af jeres lærer lært jer om tidlige psykologiske hjælpemidler? der var nemlig engang hvor man, påvirkede de psykisk-syge ved at vise dem udvalgte tv-klip. Og her snakker jeg ikke om sukkersøde tv-serier, men om små klip af kortere varrighed, der kunne vise en bestemt ting. En rød bold feks.(Det var vidst samtidig med at man også behandlede med elektrochok)
Og vidste I at der var en gang hvor reklamefolkene havde fundet ud af at hvis de klippede enkelte frames af deres produkt ind i en reklame der tilsyneladende ikke handlede om noget som helst, så gik folk ned og købte netop det produkt. Jeg tror nok at det var colgate der var værst på det punkt. de kunne vise et helt almindeligt par der var i biografen, og så havde de klippet disse enlige frames med colgate ind i reklamen, og det resulterede i at dem der så reklamen, virkelig blev hjernevasket. tænk på at disse enkelte frames ikke er noget man kan se med det blotte øje. Men hjernen registrere det. Det er forbudt i dag, men er der mon nogen der holder øje med det? Tænk hvad man kan misbruge denne viden til!? Politikere der føre deres valgkampangne på den måde! Børn der render rundt og filmer i skolen, klipper billeder af dem selv ind i klippet, så de kan blive populære? Gale mennesker der forsøger at overtage verdensherredømmet ved hjælp af tv-serier! SE det er skræmmende!!! (åh nej, hvilke dårlige idéer har jeg ikke lige givet jer her? Lov mig at i ikke misbruger denne viden, hvis i ikke allerede vidste den i forvejen. Og heller ikke engang der må i misbruge den!)
Lige så skræmmende som reklamer er! Spis ota havregryn hver dag, og du bliver en berømt fodboldsspiller som Michael Laudrup. hmmm, hvad med træning Jeg tror nu at det var den vigtigste faktor! Så pt, synes jeg at reklamer er mere farlige end tv-serier! Her snakker vi jo virkelige om budskaber der bliver gentaget gang på gang, og idoler der bliver misbrugt på det groveste...

Forfatter: TheFairy
Dato: 01/02-09 14:44
T.sanddahl, jeg har godt hørt om det med at putte en enkel frame ind for at påvirke underbevidstheden, tror også Pepsi har haft noget med det at gøre. Det er dog som du selv siger ulovligt nu :)
Der har også været et gameboy-spil (mener jeg nok) hvor man i soundtracket blev ved med at høre nogen i baggrunden meget lavt sige et eller andet der gik ind til underbevidstheden og gav dig lyst til at købe et produkt. Jeg kan ikke huske helt hvordan det var, men det var noget i den stil. Det er også ulovligt nu.

Nathaniel: Du skal ikke lade dig skræmme af Eccets mange bling-bling ord, men tænk over om du synes at det er okay at Disney prøver at give et bestemt ideal til børn, der ikke endnu er i stand til at tage stilling til dette.
Det umiddelbare svar er jo nok nej, men jeg prøver gang på gang at pointere at det er umuligt ikke at fremvise et idol til de nye generationer, da de i så fald ville være nød til at leve op til Britney's kaotiske liv. Jeg tænker bare i lidt mere realistiske baner :)

Forfatter: TheFairy
Dato: 01/02-09 17:21
VIGTIGT!! Her er den nyeste opdatering angående min overbevisning:

Jeg er nu også i mod Disney efter at have tilfældigt læst følgende:
Fahrenheit 9/11 er nemlig så kontroversiel, at Disney formente deres underselskab Miramax at distribuere den i USA.

Michael Moore, (the big hero) som er instruktøren har sagt følgende da filmen vandt den gyldne palme i Cannes: Jeg kan glæde alle med, at vi nu har fundet en albansk distributør til filmen. Det betyder, at den kan ses i alle lande - på nær selvfølgelig ét".

Oh My God ?! I'm speechless ?! O.O I har ret - jeg overgiver mig!!

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 01/02-09 23:49
hmmm, jeg er for hjernevasket til at sige at jeg er imod disney. Selvom at de helt bestemt gør nogle dumme ting fra tid til anden, som jeg absolut ikke bryder mig om!

Forfatter: thefairy
Dato: 02/02-09 18:05
Der skal lige siges til alle dem der ikke kender til Michael Moore og Fahrenheit 9/11, at filmen er meget selvkritisk overfor USA og Bushs administration, hvilket også var grunden bag Disneys forbud mod at vise filmen i USA.


Hvor i alverden blev talen om ytringsfrihed af? Demokratiske værdier, frihed? Var USA ikke The Land Of Freedom ?

Jeg ved nu heller ikke hvad det indebærer, at jeg har erklæret mig i mod Disney, for jeg vil nu højst sandsynlig stadig se deres film (ikkke serier/og ligegyldige High School Musical /camp rock film), men nu ved jeg i hvert fald hvilken skummelhed vi lever af.
Tænk at man offentligt forbyder at fremvise en film i et helt land (der er såkaldt demokratisk) den dag i dag, alene pga. dens politiske holdning. Var det ikke USA der ville ned til Mellemøsten for at indføre demokrati og ytringsfrihed?

En verden vi lever i :/

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 02/02-09 21:10
tsk tsk tsk. I kan da vel nok forstå at det ikke er sjovt at lege når det går ud over én selv! Det er meget nemmere at feje for naboernes døre end for ens egen! Det må også gøre lidt ondt i sulet at de idealer man har forsøgt at presse ned over andre lande, lige pludselig ikke er så perfekte alligevel! At der bliver rettet et angreb mod USA's værdier må gøre ondt langt ind i sjælen, og selvfølgelig forsøger de at begrænse skaderne ved at nægte deres egen befolkning at se denne film. Hvis de havde kunnet, ville de også have nægtet resten af verdenen at se den. Det kunne de så desværre ikke, og man kan så sige at angrebet på den måde bliver trefoldig, fordi resten af verden står uforstående over for deres handlinger.
tsk tsk tsk. men ja, det er sørgeligt at et land som har sat sig så høje værdier, ikke ligefrem efterlever dem selv!

Du skal være logget ind for at oprette et svar i forummet.