Deprecated: mysql_connect() [function.mysql-connect]: The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/artemis-fowl.dk/public_html/config.php on line 3
Artemis Fowl - Files
BREAKING NEWS: Artemis Fowl får premiere 9. august 2019!

Anbefalelser af bøger

Forfatter: jonasvilla
Dato: 30/11-08 0:42
Her kan du anbefale en eller flere gode bøger du har læst.

Jeg kan klart anbefale:

Philip Pullman's bogserie "His Dark Materials" som indeholder 3 bind. Det Gyldne Kompas (filmatiseret), Skyggernes Kniv og Ravkikkerten.

Svar

Forfatter: jonasvilla
Dato: 30/11-08 0:46
Andre anbefalinger:

Harry Potter serien. Mange af jer har helt sikkert læst den men jer der ikke har skal se at komme igang for det er en fantastisk serie.

Serien "Arven" skrevet af Christopher Paolini. Den indeholder: Eragon, Den Ældste del 1, Den Ældste del 2 og Brisingr. Jeg mangler selv at læse Brisingr. Den er først lige udkommet.

Forfatter: jonasvilla
Dato: 30/11-08 0:49
"Brisingr" betyder ild på det gamle sprog som bliver brugt i serien til at "sætte gang i magien" :D Det gamle sprog er altså "kilden til magi" :D håber i forstår mig.

Følte at jeg blev nødt til at forklare dette da folk der ikke har læst nogle af bøgerne helt sikkert vil spørge ind til titlen "Brisingr". Så nu ved i det.

Forfatter: thefairy
Dato: 30/11-08 21:46
Tak for anbefalingerne :D. Vi har faktisk haft en mindre diskussion om lige præcis det emne i en af de andre tråde, så det er jo altid noget du har oprettet en mere præcis tråd. (:

Jeg ved ikke om folk, der er til AF-bøgerne, også er til krimier, men til dem, der elsker spænding og et udspekuleret plot kan jeg varmt anbefale Stieg Larssons Millenium-serie.

Skammer-serien af Lene Kaaberbøl er også bestemt et kig værd!

Forfatter: jonasvilla
Dato: 30/11-08 22:50
Havde godt set jeres diskussion, det var egentlig også derfor jeg oprettede tråden :)

Har læst Skammer-serien for nogle år siden. Rigtig gode bøger.

Det skal vidst også lige tilføjes at Brisingr, ligesom Den Ældste, er skrevet i 2 dele. Henholdsvis Brisingr 1 og Brisingr 2.

Forfatter: TheFairy
Dato: 01/12-08 18:38
Godt initiativ :D
Og vil forresten give dig fuldstændig ret med hensyn til anbefalingerne af Philip Pullmans triologi. Nok en af de bedste bøger jeg nogensinde har læst (og det er ellers en lang liste).
Den har været kåret til en af de bøger man SKAL læse inden man dør (det kan du eventuelt reklamere med til dine forældre, så kan de ikke rigtige undskylde med manglende tid :)). Ærgerligt at filmen slet ikke lever bare den smule op til den.

Forfatter: Eccet
Dato: 01/12-08 19:25
Jeg vil anbefalde trilogien: Slaget i Caissa.

Især hvis man interessere sig for skak. Men den er nu en meget god og befaldelsesværdig fantasy-trilogi alligevel :D

Forfatter: jonasvilla
Dato: 01/12-08 20:50
Filmen skuffede også mig. Den er alt for "eventyr-agtig" efter min mening. :)

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 01/12-08 21:41
Jeg kan vidst anbefale et ton af fantasy-serier, men for tiden har jeg lige læst serien: Skyggens lærling af John Flanagan, i 6 bind. Og serien: De sorte troldmænd af Trudi Canavan, ligeledes i 6 Bind.
Skyggens lærling vil jeg helt sikkert anbefale. Den er både humoristisk, spændende, og velskrevet. Helt sikkert en af mine ynglings, og, undskyld HP fans, Ti gange bedre en J.K.Rowlings verdenskendte Harry Potter serie. (Ikke sagt at HP ikke er værd at læse, for det er de bestemt!) Jeg siger bare at der findes noget bedre, og uden at føle mig som en forræder, vil jeg sige at Skyggens lærling når op på højde med AF...
Alle Tamora Pierce bøger er helt sikkert også et kig værd, men det har jeg vidst nævnt i en tidligere tråd... Nok sludder fra mig. Jeg tror jeg vil kigge lidt nærmere på jeres anbefalinger... Er altid på jagt efter noget nyt at læse i!

Forfatter: jonasvilla
Dato: 02/12-08 11:49
Måske jeg lige skulle tage et kig på Skyggens Lærling. Jeg synes at HP serien er helt fantastisk god så det du fortæller om den lyder godt! :)

Forfatter: jonasvilla
Dato: 02/12-08 20:43
Og ikke fordi det har noget at gøre med anbefalelser af bøger men jeg har tænkt meget over det.

Hvor blev Minerva af i Tidsparadokset?

Forfatter: TheFairy
Dato: 02/12-08 20:47
Jonas! ^ Det der var en spoiler! Har ikke læst bogen endnu (og hvorfor har jeg så ikke det ??).

Forfatter: jonasvilla
Dato: 02/12-08 20:48
arh lort. hvorfor har du ikke det?

Forfatter: jonasvilla
Dato: 02/12-08 20:50
Hvis der er andre der ikke har det bør den nok slettes. Det må du MEGET undskylde!

Forfatter: TheFairy
Dato: 02/12-08 20:50
Ja, det ved jeg nu heller ikke.. Kan ikke lide at undskylde med tid, men det må jeg nu alligevel gøre (sorry, sorry). Men bare rolig, den er sat på min "to do liste" og vil blive læst i den meget nære fremtid (promise :) )!

Forfatter: TheFairy
Dato: 02/12-08 20:51
Ej, mon ikke det går :) . Det var ikke ligefrem plottet, du afslørede! (:

Forfatter: jonasvilla
Dato: 02/12-08 20:51
Okay. Det må du virkelig undskylde! Jeg burde nok have skrevet den i "Diskussionen om bogen"! -.-'

Forfatter: jonasvilla
Dato: 02/12-08 20:51
Nej, heldigvis :)

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 11/12-08 23:04
Nå, lad os se om vi kan få lidt gang i diskussionen herinde igen. Nu er jeg gået i gang med at læse Eragon efter jeres anbefalinger, og jeg må bøje hovedet for jer. Selvom at jeg kun har læst 150 sider, for fik først bogen her til aften, må jeg indrømme at den helt sikkert, (I hvert fald ind til nu) er et kig værd! Jeg er overrasket over hvor lidt den afviger fra filmen af indtil nu. Selvfølgelig er nogle ting lavet om i filmen, men meningen er i bund og grund den samme. Jeg var ellers bange for at jeg ville komme til at hade filmen, for det ville være en skam. Det er en af mine ynglings. Godt nok ud af mange, men alligevel!
Men nu må jeg hellere tage den med ro, inden jeg dømmer den helt, for jeg er jo langt fra færdig endnu! Det bliver jeg nok desværre først en gang i næste uge. Skal have julefrokost i weekenden, og har en ide til min bog der er ved at tage form i mit hoved, som også snart kræver min opmærksomhed. Og så har jeg jo det sædvanlige ved siden af, med mand, barn og arbejde!
Har i ellers læst nogle gode bøger for nylig?

Forfatter: jonasvilla
Dato: 12/12-08 14:07
Du kommer ikke til at fortryde at du begyndte at læse Eragon! :) Det er en fantastisk serie. Bogen og filmen minder meget om hinanden ja, dog synes jeg at bogen er bedre. Men sådan har jeg det stort set med alle bøger der er blevet filmatiseret. Er netop blevet færdig med Eragon seriens 3. bind "Brisingr". Det er en SUVERÆN bog! :D Serien afsluttes i et 4. og sidste bind som formentlig udkommer om et par år.

Har lige bestilt 1. bog i serien "Skyggens Lærling". Jeg mener det var dig, t.sanddahl, der anbefalede den. (-:

Forfatter: jonasvilla
Dato: 12/12-08 14:10
Grunden til at jeg synes Eragon er bedre som bog end som film er, at de i filmen har måttet skære meget fra. Jeg synes faktisk at filmen er for kort. Den er så kort at historien går lidt tabt. Men stadig en god film!

Forfatter: xNighthawkx
Dato: 12/12-08 14:28
Uuh ja, "The inheritage cycle" er en fantastisk serie! Elsker hvor dybt han beskriver scenerierne samt de forskellige personers karakteristika (Jeg læste alle bøgerne på engelsk, så ved ærligt talt ikke om serien hedder noget nyt, her efter de ændrede den fra 3 - til 4 bøger.)

Jeg vil gerne anbefale jer alle to trilogier. Den første er; Krigeren af Josefine Ottesen, det er en fantastisk fortælling om drengen Odd, som begynder i hans barndom som træl hos en troldkvinde, en til frodig og blodig fremtid som.. (-..tja det ville jo være noget af en spoiler ikke sandt? :p)

Den anden trilogi jeg vil anbefale jer at læse er nok min personlige favorit serie(sry AF.. Du er bare bleven slået, fair n' square) Bartimæus trilogien.
Historien foregår i en fictionel nutid(altså den minder om nutiden, men historiemæssigt er det helt anderledes), og omhandler basically Troldmænd, almindeligt folk og dæmoner. Denne fortællings særegne kendetegn ligger dog i de store temposkift, de skiftende synsvinkler og meget grov-humoristiske undertoner ;D

Forfatter: xNighthawkx
Dato: 12/12-08 14:37
/tilføjelse til min anbefaling af Barimæus trilogien/

Historien følger drengen Nathan, som er en spirende troldmandslærling. Få udvalgte børn, som ved 5-6års alderen er blevet opgivet af deres forældre, bliver bortadopteret til en troldmandsfamilie hvor de skal oplæres til selv at blive troldmænd(denne titel inkluderer også kvinder! ;p).
Troldmændenes krafter kommer af deres kontrol over dæmoner. De kan, ved hjælp af diverse remedier og "heksecirkler"?(navnet på dem har selvfølgeligt lige sluppet fra mig... men de tegnes på jorden og gulvet etc)
binde dæmoner til denne verden, og kan få dem til at udføre troldmandens bud.

Bogen har én overordnet fortæller, men bliver fortalt fra Nathan, Bartimæus(hoved dæmonen), og Kitty's synsvinkler. (hovedsageligt...)

Jeg elsker virkeligt de her bøger. De bragte mig sikkert og tilfreds igennem sommeren, og jeg har flere gange overvejet at genoptage læsningen af trilogien.
Den kan VARMT anbefales! :D

Forfatter: xNighthawkx
Dato: 12/12-08 14:39
Og jeg er enig med hvad jonasvilla siger omkring Eragon, filmen er simpelt hen for kort..

Forfatter: jonasvilla
Dato: 12/12-08 17:15
På dansk hedder serien med Eragon bare "Arven".

Jeg har læst Bartimæus trilogien. Det er snart halvandet år siden. Virkeligt gode bøger. Elsker de grov-humoristiske undertoner som du også nævnte. Dine "heksecirkler" kaldes pentagrammer. ( : Jeg mener dog ikke de er bedre end AF :)

Forfatter: jonasvilla
Dato: 12/12-08 17:16
Bøgerne altså, ikke pentagrammerne :D

Forfatter: xNighthawkx
Dato: 12/12-08 20:04
aah ja, pentagrammer, det var det de hed :D

Og det er vel en smags sag. Jeg elskede bare Bartimæus som en figur.. Syntes dog godt at serien kunne have haft en bedre slutning imo.. Ville gerne have set dén kærlighed opblomstre lidt mere :)
(prøver at diskutere det, uden at spoile.. det er lidt svært! :p)

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 13/12-08 0:10
hmm... Bartimæus... Jeg har kigget på den serie før, men har åbenbart gået uden om den til fordel for andre serier. Måske din skulle være mit næste projekt når jeg er færdig med Arven.
Og Ja, JonasVilla, det var mig der anbefalede Skyggens lærling, og du kan roligt glæde dig. Men sørg for at have tid til at læse den, for den er svær at ligge fra sig igen.

Forfatter: jonasvilla
Dato: 13/12-08 12:30
Slutningen kom lidt bag på mig faktisk. :p

- det vil jeg huske sanddahl! :)

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 15/12-08 21:10
Suk! Så blev jeg færdig med Eragon! Det tog mig 5 dage! Ja, jeg ved godt at det er lang tid, i hvert fald for mig, men jeg har ikke læst hele weekenden, for har haft overnattende gæster til julefrokost. Men bogen var rigtig god. Nu ønsker jeg bare at der var nogle ting som de havde haft med i filmen...
Men nu er jeg så gået i gang med Den ældste! Håber den er lige så god!

Forfatter: TheFairy
Dato: 15/12-08 21:14
Du er ikke så lidt effektiv!
Men sådan er det med filmatiserede bøger - de lever utrolig sjældent op til originalen.

Forfatter: jonasvilla
Dato: 15/12-08 21:48
Glæder mig til at diskutere Den Ældste med dig! :D Jeg vil helst ikke sige noget om den, du skal helt selv have lov til at finde ud af hvad du synes om den. Men glæder mig til at høre hvad du synes!

Forfatter: jonasvilla
Dato: 18/12-08 22:12
Er der andre der har læst Arven serien? :)

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 19/12-08 17:54
Så blev jeg færdig med "Den Ældste"! 4 dage tog det, og som altid når jeg har læst en god bog, sidder jeg tilbage med et hoved der summer af ord, tanker, og vendinger, samtidig med at jeg har en underlig fornemlse af tomhed, og fjernhed. Det tager mig altid lidt tid at vende tilbage til denne verden.
Min mening om den ældste, (Uden at røbe for meget om plottet til dem der gerne vil læse den) kan jeg sige at den er velformuleret, tankevækkende, overraskende, og spændende. Måske til tider en smule langtrukken, uden egentlig at være det. Opholdet i Du Weldenvarden, kan i hvert fald godt til tider virke en smule ensformigt for mig, og ville nok være én af de ting som jeg personligt ville have valgt at forkorte ned, og det krævede lige lidt disciplin af mig for ikke at snyde mig igennem teksten. Heldigvis er Paolini god til at bryde handlingen af for at følge Roran, hvis tilværelse på det tidspunkt er en del mere... action-præget!
Det der irritere mig mest ved Den ældste, er det samme som generede mig ved Eragon, og desværre ved jeg ikke rigtig hvem jeg skal skydde skylden på! Der er alt for mange slå fejl. Om det er oversætterens skyld, eller om det er trykkerens, eller forlaget, er ikke til at sige! Men det er i hvert fald en stor skam at der er så mange slå fejl. Til tider er det banale bogstaver, men andre gange er det hele ord der er forkert i sætningerne, og det er ærligtalt en skam. Det er i sådanne tilfælde at jeg ville ønske at jeg havde læst den på engelsk i stedet.


Forfatter: jonasvilla
Dato: 20/12-08 17:20
Min mening er stort set identisk med din. :) God bog, igen godt skrevet men dog langtrukken til tider.

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 20/12-08 22:00
ja, og selvfølgelig havde biblioteket ikke brisingr hjemme! Det er bare typisk, nu er jeg tvunget til at vente til januar med at læse den, med mindre jeg skulle være så fræk og købe den i boghandlen! Nå, men nu er jeg gået i gang med Bartimæus-triologien, og sikke da et stilskift, når man kommer fra Arven! helt anden skrivestil! Jeg er ikke nået så langt i den endnu. Er kun ca. 150 sider inde, men allerede nu kan jeg sige at jeg har delte meninger om den. Jeg kan godt forstå at I der har anbefalet den, godt kan lide Bartimæus som figur, det kan jeg også, til gengæld synes jeg at de kapitler der omhandler Nathans tidlige oplæring til troldmand, er... Kedelige!!! Det er synd og skam at man som læser fristet til at springe let hen over halvdelen af bogen! Hvilket nok resultere i at jeg læser den 2 gange. 1 gang hvor jeg skøjter hen over alt det kedelige, og 1 gang hvor jeg tvinger mig igennem det, og læser alt det sjove, bare for at grine endnu engang! :)

Forfatter: jonasvilla
Dato: 21/12-08 13:10
du har ret. Bartimæus serien er en meget blandet fornøjelse. Men jeg kan trøste dig med at kapitlerne om Nathan bliver bedre i de 2 andre bøger. Især i nummer 2 - Golems Øje.

Og GLÆD dig til at læse Brisingr! :D

Forfatter: jonasvilla
Dato: 03/01-09 17:29
sanddahl, hvad med en statusrapport? :)

Hvor langt er du i Bartimæus trilogien og har du fået fingrene i Brisingr? :D

Forfatter: jonasvilla
Dato: 03/01-09 17:32
I øjeblikket er jeg ved at læse en lidt mere speciel men rigtigt god bog. Fodboldspilleren David Nielsen\'s selvbiografi \"Sorte svin\". Sådan en bog kan slet ikke sammenlignes stilmæssigt med nogle af de bøger der er nævnt herinde. Enhver fodboldfan har altid drømt om at komme ind i David Nielsens hoved bare for at se hvordan han tænker og nu er det muligt! Der er pragtfuldt! :D Man skal dog nok have et forhold til fodbold før det er interessant.

Forfatter: Nathaniel
Dato: 03/01-09 23:37
Davs drenge og piger. Jeg har lige læst Bartimæus-trilogien og kan kun udtrykke denne formidable trilogi med et ord - FANTASTISK! Jeg faldt over bogen, da jeg så bagsideteksen på Amuletten fra Samarkand. Jeg hedder Nathan og da jeg så bogen handlede om Nathan ville jeg bare læse den og så fandt jeg ud af at der var 2 mere i serien. Men nu er jeg blevet færdi og ville spørge, hvilken bog jeg nu skal læse? Jonasvilla, kan du anbefale nogen? Jeg går i ottende så hvis du kunne anbefale en bog ville det være dejligt. Har tænkt på Artemis, men er den bedre end Bartimæus-tri. ? I så fald, hvilken så? Leder efter en ny bog, men kan bare ikke tage mig sammen og læse en ny efter Bartimæus-trilogien! Den var jo bare så god så det skal helst være en bog der er bedre.

Tak for hjælpen

PS: Jeg kalder mig for Nathaniel, da det er det hovedpersonen i bogen hedder på engelsk :P

Forfatter: Nathaniel
Dato: 04/01-09 1:55
Og hvis i tænker på, hvad jeg laver her uden at have læst Artemis Fowl bøgerne er det fordi jeg fandt dette site på google, da jeg søgte efter gode anmeldte bøger

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 04/01-09 9:45
jamen velkommen, Nathaniel...
jeg håber ikke du har noget imod at jeg svare på et par spørgsmål, selvom at du faktisk havde stillet dem til jonasvilla!
Artemis Fowl-serien kan helt sikkert anbefales. Og du kan lige så godt starte med bind 1, som slet og ret hedder Artemis Fowl. Det er det nemmeste at læse en serie fra starten af...
For at opridse nogle af de serie jeg har anbefalet tidligere i denne tråd kan JEG nævne en serie som "Skyggens lærling" af John Flanagan. Eller "De sorte troldmand" af Trudi Canavan.
ellers serier af Tamora Pierce, har jeg også haft meget fornøjelse af. Og et par stykker af Josefine Ottesen, især "Krigeren" er sig nok passende for en ung mand som dig. De står alle på fantasy hylden på biblioteket, så de skulle være til at finde.

Forfatter: jonasvilla
Dato: 04/01-09 11:17
sanddahl var tidligere oppe end mig.. :D

Nathaniel - efter min mening er både Artemis Fowl serien og serien "Arven" om Eragon bedre end Bartimæus trilogien, så dem kan du roligt gå igang med! :) De består samlet af 9 bøger hvoraf 2 af dem i Arven er så lange at de er lavet til del 1 og del 2. Så der er en masse at komme igang med! :D Det er dem jeg bedst kan anbefale ihvertfald.

Jeg går ud fra at du har læst Harry Potter? Jeg vælger ikke at skrive den oven over fordi det er så få der ikke har læst den. Men den er også fantastisk!

Forfatter: jonasvilla
Dato: 04/01-09 11:20
Og så selvfølgelig Phillip Pullmanns serie om pigen Lyra. Nummer 1 (Det Gyldne Kompas) er filmatiseret.

Forfatter: Nathaniel
Dato: 04/01-09 14:56
Tak for svarene jonasvilla og t.sanddahl.

Har selvfølgelig læst alle bøgerne i Harry Potter serien. Jeg tror jeg vil gå igang med Artemis Fowl. Jeg låner den fra biblioteket imorgen :)

Og igen mange tak for de fine anbefalinger.

Forfatter: TheFairy
Dato: 04/01-09 15:01
Vil i øvrigt især bakke op om at du bør læse Artemis Fowl serien OG Lyra serien. Skammerserien af Lene Kaaberbøl er bestemt også et kig værd.

Forfatter: Nathaniel
Dato: 04/01-09 15:34
Jeg har allerede læst skammerserien :)

Skal kigge lidt Lyra serien.

Tak

Forfatter: jonasvilla
Dato: 04/01-09 19:06
No problem :)

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 04/01-09 22:17
Vi er her hele ugen, hvis du skulle få brug for en ny serie at gå i krig med... Det du har fået anbefalet kan højst tage et par dage! :P

Forfatter: Nathaniel
Dato: 05/01-09 7:30
Jeg er ikke ligeså hurtig som jer vel :P

Hvormange sider læser i egentligt om dagen?

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 05/01-09 9:11
Nathaniel - Nu skal du ikke tage mine ord alt for bogstaveligt! Jeg er vidst den eneste her inde der kværner en bog af normal længde (ca 300-350 sider) på et døgn, og stadig formår at varetage arbejde, familie, hus, og alt det andet en typisk husmor skal nå... De lidt længere bøger kan godt tage et par dage. I hvert fald her i Jul og nytår. Det er ikke så nemt at nå alverden når man skal 117 andre ting... Derfor må jeg jo nok indrømme at jeg køre på tredje døgn med "Ptolemæus porten", og mangler stadig ca 250 sider, og det bliver vidst ikke i dag jeg når at blive færdig. Har andre ting at se til, desværre...
Men hvis du vil have et gennemsnit på hvor meget JEG læser om dagen, så imellem 100-300 sider. ca... Det tager jo ikke alverden! ;P

Forfatter: jonasvilla
Dato: 05/01-09 13:53
Det er MEGET forskelligt hvor mange sider jeg læser om dagen. Når jeg virkelig har fået en god bog i hænderne går det stærkt. Jeg tor jeg læste Harry Potter og dødsregalierne på 3 dage. Det er lidt under 250 sider pr dag. Men det sker meget sjældent! Nogle dage læser jeg slet ikke. Når jeg læser er det mest i hverdagsaftenerne og det er ikke altid man når så meget før man er for træt :) Så det er MEGET forskelligt :D

Forfatter: Nathaniel
Dato: 05/01-09 14:50
Jeg læser selv ca. 150 sidder om dagen, så jeg tror det vil tage mig ca. 2 dage at læse artemis :P ?Forfatter: Nathaniel
Dato: 05/01-09 14:51
Altså en Artemis Fowl bog ^^

Forfatter: Nathaniel
Dato: 05/01-09 14:51
Og så har jeg stavet "sider" forkert.

Ville det ikke være godt med en "rediger" knap her på forummet ?

Forfatter: mille9000
Dato: 07/01-09 18:24
Alle de bøger i nævner er super gode og selv læser, læser nok lidt for meget...! jeg kan godt lide tamoroa pierce og arven serien... harry potter serien. og især hulebjørnens klan, det er en voksen bog men den er god. jeg er kun 5 dage fra at være 13

Forfatter: jonasvilla
Dato: 07/01-09 21:02
Jeg tror vi har fundet den yngste på sitet! ;p

Forfatter: Nathaniel
Dato: 08/01-09 14:45
Surt! Biblioteket var lukket mandag, tirsdag og onsdag. Fik lånt bind 1 i Artemis Fowl igår, men var allerede gået igang med en anden bog! Den bliver jeg nok færdig med imorgen, så går jeg igang med Artemis :)

Har smugkigget lidt, og er allerede helt betaget af den:P Kan næsten ikke vente

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 13/01-09 1:23
Jonasvilla - Undskyld jeg havde ikke set din besked om statusraport tilbage fra d. 3... Men bedre sent end aldrig, hva???
Jeg er færdig med Bartimæus triologien... Det er velsagtens ved at være omtrænt en uge siden... God serie. helt sikkert, men jeg kan ikke tilslutte mig jeres suk over slutningen. Jeg synes den ender Perfekt! Men jeg hælder selvfølgelig også til permanente slutninger... En god bog slutter ikke med ønsket om mere, men en fornemmelse af... hvad er det ord jeg leder efter?? fred? vished? afslutning? Ja, noget i den stil... Derfor må jeg også indrømme at slutningen på Hp-bøgerne er meget dybt frustrerende for mig, for hvad sker der egentlig videre med Hp? får han lov at afslutte sit studium, hvad får han af arbejde? og hvad med Ron og Hermione?
Nå, men gud hvor jeg lo over Bartimæus serien. Måske er det min morbide galgenhumor der sætter ind, men jeg kunne ikke lade være med at klukke for mig selv, og det endda så meget at selv min 4 årige søn spurgte hvad jeg grinede af... Og det er ikke nemt at forklare en sådan størrelse noget som helt om galgenhumor...
I aften er jeg så blevet færdig med Brisingr... Fantastisk bog, og nu sidder jeg så tilbage med en blandet følelse af spænding, glæde, sorg, vrede og frustrationer. Spænding over bogens fremragende indhold. Glæde over at jeg gav mig i kast med at læse den. Sorg over nogle fremtrædende karakteristikas død, og at bogen desværre allerede er læst til ende. Vrede over at sidste bind ikke er kommet endnu. Og frustrationer over at der er udsigt til flere års ventetid. SE det er frusterende. Jeg HADER at læse uafsluttede serie. Jeg kan ikke have det i mit system... Det er som at have forstoppelse... smertefuldt, pinligt, og lidende... Nogen der kan følge mig, eller er det bare mig der er mærkelig, og måske burde spærres inde i en mørk fugtig kælder?
én ting er jeg glad for i Brisingr, og det er at der ikke er så mange slåfejl i teksten... JUBIII... Behøver jeg at sige at jeg finder slåfejl dybt irriterende? det er i hvert fald én ting jeg vil stræbe meget efter at mine bøger, hvis jeg får dem udgivet, ikke har! Uanset hvilket sprog jeg skulle være så heldig at få dem udgivet på...
Nå, men nu ligger jeg nok min læsning en smule på hylden for en stund... Jeg har en del jeg skal have skrevet på mine bøger, og jeg regner med at gå i gang i morgen tidlig... Måske I forresten kunne være mig til hjælp? Jeg skal bruge et godt drengenavn til en OND troldmand. Jeg kan jo ikke så godt blive ved med at kalde ham "Den sorte fyrste" vel?? Og jeg må indrømme at jeg på det punkt ikke har fundet et passende navn til ham... Har i nogle gode forslag? Bare skyd fra hoften, drenge og piger, jeg sortere selv i forslagende...
På forhånd tak! Må Guderne vove over jer på jeres færd...
Jeres ærbødige, Sanddahl...

Forfatter: jonasvilla
Dato: 13/01-09 18:20
hold da op. ^^ :D

Jeg vil lige starte med at sige at du er helt forkert på den med Harry Potter serien. Bind 7 slutter med et stykke tekst der hedder "19 år senere". Hvis jeg skal gengive det for dig gør jeg det gerne! ;) M.h.t Brisingr er jeg fuldstændig enig med dig på alle punkter! Måske ikke i så høj grad, men enig! :)

Har ikke lige umiddelbart en idé til et navn, men jeg skriver det selvfølgelig hvis jeg kommer på noget. Jeg bliver da næsten nødt til at læse dine bøger når alt er klar. :D HVor mange har du planer om at skrive?

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 13/01-09 23:12
jonasvilla - nej, jeg er ikke forkert på den med hp! jeg ved godt at den afsluttes med det kapitel der foregår 19 år senere, men det afsløre kun at Harry får Jenny, og Ron får Hermione, og at de får børn, og at de i 19 år ikke har hørt noget til Voldemort... Der nævnes intet om De får lov til at gøre studiet færdig! (Hvis det skulle være gået din næse forbi, så bliver Harry, Ron og Hermione jo automatisk smidt ud af Hogwarts da de ikke møder op til skolens start.) Der står heller intet om hvad de kommer til at arbejde med... Og ja, jeg ved godt at det er banale spørgsmål det hele, men det irriterede mig i hvert fald grufuldt dengang. Jeg HADER åbne slutninger...

Foreløbig er den bogserie jeg er i gang med at skrive på 6 bind. Det kan selvfølgelig være at jeg slår et bind sammen, så det kun bliver 5, lige så vel som det kan være at jeg laver et 7, men jeg tvivler... Derud over har jeg en ny bogserie på tegnebrættet men ved ikke om det bliver til noget... Det er lidt indviklet at forklare, men den bogserie er en forlængelse af den første bogserie, så det kan også være at den bliver slået sammen med den første bogserie, så jeg kun får 1 serie, i stedet for 2... Det kommer an på hvordan jeg får ideer til den nye serie, som jeg foreløbig kun har synopsis på 1 bind, og løse ideer til 2 mere! Kunne du følge mig??? For det var vidst lidt af en smøre jeg fik rakket af mig der...

Ahh, jeg glemte forresten i min statusrapport at nævne at jeg også er halv færdig med Skammer serien. Også en god serie, dog noget nemmere at tykke sig igennem end Arven... Hvis Arven er kødbenet, er skammerserien kartoflerne... (Hvad var det lige for et billedsprog jeg brugte der? Behøver jeg at sige at jeg lige er kommet hjem fra arbejde, og er sulten?)
Nå, Nu har jeg vidst rakket nok sludder af mig for i aften!
Godnat drenge og piger, selvom at i nok ligger i jeres sødeste søvn på nuværende tidspunkt, eller burde gøre det, for i har vel skoledag i morgen!

Forfatter: Kaniner sucks
Dato: 19/01-09 11:57
Læs Blood Meridian. Det er en børnebog.

Forfatter: Kaniner sucks
Dato: 19/01-09 12:03
Jeg kan klart anbefale Artemis Fowl bøgerne. Klassisk.

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 21/01-09 22:58
Hey, hvad sker der for jer drenge og piger??? jeg er en smule inaktiv et par dage pga en forbandet lungebetændelse, og hele forummet synes nærmest at stå stille i mit fravær??? I har da ikke eksaminer på denne tid af året! Ah, måske hvis nogle af jer går på gymnasielle uddannelser, så er der vidst noget med store skriftlige opgaver, eller årsprøver eller noget i stilen, ikke?? Nå, pjat med mig!!

Jeg har lige en enkelt lille bog jeg vil anbefale. Vindens navn af Patrick Rothfuss. Fed bog, første bind af en serie... Hvor andet bind desværre først bliver udgivet i USA til April... Sh** også, hvorfor gør jeg altid det? Jeg som hader uafsluttede serier! Jeg som ikke kan klare ventetiden??? Nej, men lære det? Det kan jeg ikke! Jeg og min dumme, altfortærende, sorte hul af en hjerne skal absolut ud og sluge alt hvad der virker bare en smule lovene, og nu sidder jeg her tilbage og overvejer om jeg seriøst skal skrive til forfatteren og bede ham om at skynde sig med at skrive de resterende bind, for ellers gør jeg det selv! Hmmm... Tror i det ville hjælpe? Jeg vil godt nedværdige mig selv til at tigge en smule hvis det kunne fremskynde processes! Måske jeg også skulle prøve med Colfer nu hvor jeg var igang? Eller Paolini, så vi også kunne få en slutning på Arven-serien?? Suk, det nytter nok ikke. Hvorend jeg så gerne vil have det til det.
Nå, men hvis i ikke har noget imod at vente på bøgerne i en endnu ikke afsluttet serie. Så kan jeg anbefaler "Vindens Navn" i serien "Kongedræberkrøniken" af "Patrick Rothfuss".

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 23/01-09 8:36
Er der nogen der har læst serien om Jordhavet af Ursula K. LeGuin???

Forfatter: jonasvilla
Dato: 23/01-09 19:17
Giv Paolini et spark i røven :) glæder mig til afslutningen!

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 23/01-09 21:31
Jeg glæder mig også helt vildt til afslutning af Arven-serien. Jeg kan ikke vente med at finde ud af om murtagh er helt tabt for omverdenen, eller om han og Eragon finder en måde at bryde hans lænker på...
Dets uden vil jeg også gerne høre om Angelas spådom om at Eragon ikke vender hjem til Alagesia virkelig kommer til at gå i opfyldelse...
Men det nytter nok desværre ikke at skrive til Paolini og rykke for slutningen. Jeg ved i hvert fald at hvis jeg fik sådan et brev som forfatter, ville jeg grine min bagdel i laser, og skrive et meget høfligt svar, med et klart NEJ!

Er der nogen der har læst serien om Jordhavet? Jeg gik i gang med den den anden dag, og har ikke læst meget mere en 40 sider. Den fænger ikke rigtig. En skam synes jeg, for historien lyder god, Omtalen var god, men Den måde den er skrevet på! Gaaaabbb! Og jeg synes det bliver lidt for irriterende når hun laver 5 linjers lange sætninger uden punktum. Man misser lidt pointen i sætning på den måde. Er der nogen der har læst den, som måske kunne fortælle mig om den overhovedet var værd at fortsætte med???


Forfatter: Kaniner sucks
Dato: 30/01-09 19:22
I skal læse The Catcher in the Rye af J.D Salinger. læs den på engelsk for på dansk er den intet værd.

Forfatter: Kaniner sucks
Dato: 30/01-09 19:22
og gå nu væk med jeres fantasy. der finden andre genrer

Forfatter: TheFairy
Dato: 30/01-09 21:07
endelig siger du noget fornuftigt ! Haha, ej det' gas q:

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 30/01-09 22:09
kaniner sucks - selvfølgelig findes der andre genre... bare ikke nær så... fantasifulde som denne! :P Nej, pjat med mig. Krimi er også i orden for mit vedkommende, men jeg hælder altså mest til fantasy. Vores egen trivielle verden, er en smule for... kedelig!!!! Jeg har da også læst mange andre bøger! Bare der er ord i, så tygger jeg mig igennem den. Den anden dag læste jeg min synonymordbog bare for at have noget lætlæsning. :D Men af en eller anden grund, så vender jeg altid tilbage til fantasy-genren. Men nu er det jo også den genre jeg selv skriver inden for...

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 16/02-09 15:38
Jeg vil lave endnu en anbefaling. Men ikke på en bog. Tvært imod har jeg fået øjnene op for en fantastisk manga-tegnefilms-serie der hedder Death note. desværre er den ikke udkommet med danske undertekster, men den kan helt sikkert stadig anbefales hvis man har lyst til at træne sit engelsk... Den kan selvfølgelig ses på nettet.

Jonas villa - Har du fået læst skyggens lærling?

Forfatter: jonasvilla
Dato: 06/03-09 14:28
Jeg kom aldrig rigtigt igang med Skyggens Lærling og den er nu returneret til biblioteket. Derimod er jeg igang med serien "Den Store Djævlekrig". Jeg har læst 1'eren som hedder Djævelens Lærling og er netop nu igang med 2'eren - Dødens Terning. 3'eren udkommer til april. Jeg vil helt klart anbefale disse bøger også! :D

Forfatter: jonasvilla
Dato: 06/03-09 22:09
Så er "Dødens Terning" også færdiglæst og den er minimum ligeså god som 1'eren!

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 07/03-09 2:36
Jonas Villa!!!! Jeg er forarget... Nej, pjat med mig, men du er nu gået glib af noget ved at retunere skyggens lærling!!!! (Hvorfor synes jeg ikke jeg kan stave lige nu??? glib? glip? hmmm! Nok fordi jeg lige har læst en serie af Tamora Pierce på engelsk...)
Nå, men det kunne da være at jeg skulle kaste mig over din nyligt færdiglæste serie, som mit næste projekt... Hmmmm, skal nu altså lige have skrevet den krig færdig i bind 1... skal jo have ændret afslutningscenen, nu hvor jeg har bestemt mig til at dele den op i 2 bind...

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 25/03-09 13:08
Sikke stille der er blevet herinde i forumet! Har vi virkelig uddebateret alle emner omkring Artemis Fowl?? Ja, jeg selv har ingen ideer til noget nyt, så jeg er vel egentlig ikke et hak bedre end alle I andre! :(
Men jeg har selvfølgelig også haft travlt med at skrive på mine egne bøger. For dem der er interesseret kan jeg fortælle at det skrider stille og roligt frem efter...
Og så har jeg lige læst "Opals hævn"! en af mine favoritter i AF-serien! Suk! Det er altid en latter værd at læse om Opals alt for enorme storhedsvanvid! hihi!
nå, jeg sludre nu egentlig bare for at sludre! det er en dårlig vane jeg har! Men hva fanden! Jeg er jo tvilling! (God undskyldning ikke??)

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 03/04-09 20:30
så kan jeg anbefale endnu en serie. Den hedder Balgarion sagaen af David Eddings... god skrivestil, God humor, og godt plot. og så er den laaaang. Kan det bliver meget bedre????

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 02/08-09 15:48
Og endnu en: Kejserens Spion af Mark Robson. Actionfyldt, hurtigt tempo, mord, gåder osv... Super god skrivestil. Handler om en kvindelig spion der er impliceret i en del begivenheder, spændende fra forræderisager, til kejsermagtskifte. Og nå ja, så bliver hun hængt ud for 3 dobbelt mord i det fjentlige naboland hvor hun er udsendt som ambasadør, fordi hun uheldigvis har lavet sig en fjende nr 1, der er lejemorder...
Hmm, lige efter mit hoved.
Og ja, den står på fantasy hylden, men det er ikke den type fantasy med magi og drager og sådan noget. Læs den, tak!
Sanddahl

Forfatter: jonasvilla
Dato: 10/08-09 18:46
Har lige færdiglæst det senest skrevet bind af serien "Den store djævlekrig". Bogen hedder "Den forkerte død". Helt klart værd at læse. Tror jeg prøver at tage et kig på "Slaget i Caissa" som er af samme forfatter.

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 10/08-09 19:14
Ved alle guder! Er der liv herinde?
Jonasvilla- der var du godt nok tæt på at give mig et hjertestop!
Jeg har også hørt at "den store djævlekrig" skulle være rigtig god! Har desværre aldrig fundet hele serien hjemme på biblioteket når jeg har været der, og er derfor gået uden om den. Du ved, mig og uafsluttede serie har det ikke så godt!
Nu må Christopher Paolini også snart have spyttet den næste bog ud! (Ja ja, jeg af alle mennesker burde vide hvor længe det tager at lave en bog... Derfor kan man vel godt være lidt utålmodig, ikke?)
Nå, men har også hørt at "Slaget i Caissa" skulle være rigtig god. Den har jeg heller aldrig fundet hele serien hjemme af... Det er Kenneth Bøgh Andersen der har skrevet dem, ikke sandt? En af vores fantastiske danske forfattere!
Og Gud hvor jeg bare vrøvler for at sludre! Men her sker aaaaalt for lidt herinde i denne ferietid! Lad os se at få lidt mere liv herinde igen!

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 21/10-09 21:55
Grrrrrr........ Hvor åndsvag kan man være... Har lige haft fat i et forlag for at høre om de ikke snart kom med resten af en serie de har udgivet. En serie af Mark Robson, første bind hedder Kejserens Spion, og de svarede NEJ, Det gør vi ikke! Hvorfor starter de på en Fu**** serie, og så afslutter de den ikke! Sådan noget... Møj! GRRRRRRRRRRRRRR§!!!!!!!!! Det kan gøre mig så rasende. Nå ja, jeg køber den selvfølgelig bare på engelsk, men det er da noget pjat at de ikke vil udgive de næste to bind i trilogien, når de nu har udgivet det første... Jeg synes det er noget pjat. Noget... Måske jeg skulle skrive til Mark Robson og høre om han er blevet gjort opmærksom på problemet. Måske kunne han få et andet forlag til at udgive dem... Det er da dybt frustrerende at man har en ufærdig serie... GRRRRR... Ja, det har så lige pi**** min aften af.
Nå, forresten har jeg lige læst Slaget i Caissa. God bog. Betagende prosatiske passager... Helt sikkert hver at læse. Nogen der ved om "Den store Djævlekrig" ligger i samme boldgade hvad angår det prosatiske????
Aftensure hilsner
Sanddahl!

Du skal være logget ind for at oprette et svar i forummet.