Deprecated: mysql_connect() [function.mysql-connect]: The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/artemis-fowl.dk/public_html/config.php on line 3
Artemis Fowl - Files
BREAKING NEWS: Artemis Fowl får premiere 9. august 2019!

Diskussion om "Tidsparadokset"

Forfatter: jonasvilla
Dato: 24/11-08 17:50
Skriv her hvad i synes om bogen. Overordnet eller måske nogle eventuelle højdepunkter. Del jeres oplevelse og opfattelser af bogen med andre. Hvis man endnu ikke har færdiglæst bogen bør man naturligvis holde sig væk fra denne tråd da der jo er risko for at handlinger i bogen bliver afsløret.

Svar

Forfatter: jonasvilla
Dato: 24/11-08 17:52
I må meget undskylde stavefejlen i overskriften. Jeg beklager meget :) Kan forhåbentlig rettes af en admin.

Forfatter: LilleSødeMig
Dato: 24/11-08 20:42
ELSKER DEN BOG !! Absolut mig yngling .. !! :-D

Forfatter: jonasvilla
Dato: 24/11-08 21:27
Endnu en gang har Eoin Colfer vist sig at være ligeså genial som Artemis Fowl selv, med dette fantastiske 6. bind i historien. Han bibeholder humoren fra de andre bind hvilket jeg synes er vigtigt. Så stor ros til Eoin Colfer for endnu et fantastisk eventyr. :)

Forfatter: Eccet
Dato: 27/11-08 20:05
Lyder fandeme godt :D

Kommer der ikke snart en boganmeldelse her på siden? Kunne være interessant.

Forfatter: Administrator
Dato: 27/11-08 20:11
Så er det rettet. :)

Forfatter: jonasvilla
Dato: 28/11-08 18:20
Tak for det Zaubermacht.

Forfatter: jonasvilla
Dato: 28/11-08 18:23
Eccet.

Man kan jo gøre det sådan at alle der har lyst til det kan skrive en anmeldelse om Artemis Fowl bøgerne eller bare den seneste bog. Det kan jo evt. gøres her i denne tråd. Men det bliver nok lidt småkedeligt hvis der bliver smækket 10-12 boganmeldelser op af samme bog. Så man kunne jo oprette en tråd hvor man kunne anbefale en bog man har læst ved at lave en boganmeldelse. Jeg tror bare ikke (desværre) at der er så mange der bruger siden.

Forfatter: jonasvilla
Dato: 28/11-08 18:24
Genial første linie jeg fik lavet der. HA! :D

Forfatter: Zaubermacht
Dato: 28/11-08 20:38
Jonasvilla--> Der vil i fremtiden være mulighed for som bruger at skrive anmeldelser af bøgerne. Problemmet er bare, at der er så mange andre ting der skal være klar først. Bugs, fejl, uddybelse, tilføjelser og meget mere. Der arbejdes hårdt på det hver dag, selvom det ikke umiddelbart kan ses på sitet.

Du kan skrive en anmeldelse af bøgerne gennem leksikonet. Skulle der komme flere, vil de meget sandsynligt blive slået sammen til en stor. Dette kan være en midlertidig løsning til Anmeldelsessystemmet er oppe.

Desuden er det jo også brugernes opgave at gøre siden god, stor og behagelig..;) Det kunne du, såvel som andre brugere herinde, jo hjælpe med til. :)

Forfatter: Eccet
Dato: 28/11-08 23:45
Hmm... ja, tænkte på noget i stil med Leksikonet. Eller hvis administrationen ville skrive en boganmeldelse. (de må jo have mest styr på den slags :D)

Men kunne være godt med forskellige anmeldelser, så har man alle synsvinkler ;)

Forfatter: jonasvilla
Dato: 29/11-08 13:12
Det vil jeg da helt sikkert gerne hjælpe med til. Hvad kan vi gøre? :)

Det med anmeldelserne lyder godt!

Forfatter: Administrator
Dato: 29/11-08 14:51
Eccet--> Anmeldelserne skal nok komme på snarest, når redaktionen har tid..:)

Jonasvilla--> Lige pt. kan der gøres 2 ting: Aktivitet og reklame..;)
Den eneste måde at få brugere til siden på, er gennem disse to ting. Ved at brugerne holder sig aktive i kommentarer og tråde vil vedkommende, der har været forbi sitets reklame, se, at der rent faktisk er aktivitet nok til selv at oprette sig.

- Tak skal i have. :)

Forfatter: jonasvilla
Dato: 29/11-08 17:18
Det er da så lidt. :)

Jeg vil gøre hvad jeg kan for at holde det aktivt. M.h.t reklame hvad tænker du på dér?

Forfatter: Administrator
Dato: 29/11-08 17:54
For eksempel at fortælle og anbefale andre venner og bekendte om siden, bruge vores billeder under Screenshot som signatur i forums, profiler, etc., linke til os osv. Alle muligheder er åbne..;)

Forfatter: jonasvilla
Dato: 30/11-08 0:36
Mit problem er at ingen af mine venner overhovedet har læst Artemis Fowl selvom jeg har anbefalet serien flere gange når der var nogle der har skullet bruge en bog til en boganmeldelse. Stort set ingen af mine venner læser for fornøjelsens skyld. Kun fordi de skal, grundet boganmeldelse i skolen en gang om måneden. Desværre. Så når jeg skal snakke om bøger med andre er det mest voksne familiemedlemmer. Og de læser ikke Artemis Fowl selvom de burde gøre det :D

Forfatter: thefairy
Dato: 30/11-08 21:49
Jeg synes også voksne burde læse AF-bøgerne! De er simpelthen geniale. Voksne læser også Harry Potter bøgerne, selvom de ikke ligefrem er målgruppen.

Forfatter: thefairy
Dato: 30/11-08 21:53
Og til admin. Bare rolig vi værdsætter det der ikke bliver set! (: Men som forslag synes jeg også man skal kunne abonnere ppå forummets besvarelser og kunne redigere det hvis man kommer til at kludre lidt i sit indlæg.
Men tag det med ro; hastværk er lastværk, og vi, de trofaste brugere, har tålmodighed :)

Forfatter: jonasvilla
Dato: 30/11-08 22:54
Min far har læst hele Harry Potter serien og jeg har da også prøvet at få ham til at læse AF serien op til flere gange men han "har ikke tid" siger han. Men du har helt ret. (:

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 01/12-08 22:37
Hey, ingen voksne der læser AF. Jeg er støt... Fornærmet... Og jeg er ganske sikker på at en af mine bekendte er enig med mig! Er jeg eneste "Voksen" her inde???
Nej, må nok indrømme at der nok ikke er mange voksne der læser fantasy... Personligt kan jeg ikke forstå det!

Forfatter: jonasvilla
Dato: 02/12-08 20:47
Undskyld sanddahl. Det var selvfølgelig forkert formuleret. Der er ikke særlig mange voksne der har læst AF serien. Det passer nok bedre. Tror jeg er ved at få min far overtalt til at læse den ^^

Forfatter: TheFairy
Dato: 02/12-08 20:48
Definer en voksen :D

Forfatter: jonasvilla
Dato: 02/12-08 20:50
hm. +18? jeg ved det sku ikke :D

Forfatter: jonasvilla
Dato: 02/12-08 20:55
Jeg tror at det skyldes at mange voksne ikke har samme fantasi som børn og unge og derfor kan fantasy muligvis gå hen og blive en smule for meget for dem. Det er positivt at nogle voksne kan bibeholde den gode fantasi.

Forfatter: Eccet
Dato: 02/12-08 22:28
Citat "hm. +18? jeg ved det sku ikke :D"

Tæller det hvis man snart er +18? :P :P

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 02/12-08 22:49
Vi må gå ud fra at regeringen ved hvad de snakker om, og de har jo fint sat en aldersgrænse der hedder 18 år for stemmeret... :)
Bare så alle er klar over det, så er jeg hverken støt eller fornærmet... Hvordan skulle I vide at jeg er ved at være en gammel hejre, der er ved at gå i barndommen??? :P

Forfatter: Eccet
Dato: 03/12-08 0:07
Regeringen ved da ikke noget :P

Aldersgrænsen for at være voksen burde følge mig i alder :P :P :P

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 03/12-08 8:55
:P Nå, børnlille... Vi bevæger os vidst væk fra det oprindelige emne her! ;P :P :P Tidsparadokset...

Forfatter: jonasvilla
Dato: 03/12-08 15:06
Enig!

Hvor bliver Minerva af i bogen? Hun er meget med i den foregående og til sidst hører man også at hun har "savnet" Artemis i hans tid på Limbo. Derfor undrer jeg mig lidt over hvor hun bliver af??

Forfatter: Eccet
Dato: 03/12-08 19:41
Nu har jeg endnu ikke læst bogen, men synes da kun godt om, at Minerva ikke optræder i den.
Synes hun ødelægger lidt Artemis' suverænitet og unikhed.

Der er jo ingen der er lige så genial som Artemis, så hvorfor dukkede hun så op?...

Bare min negative mening :P

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 04/12-08 0:56
Hmm, I bund og grund er jeg enig med Eccet... På den anden side, har Artemis godt af lidt konkurrence! Men for min skyld behøver hun bestemt ikke at dukke op i fremtidige bøger! Og hvad er der lige med de fans der synes at Artemis og Minerva skal danne par??? Helt ærlig, for meget hjerne i et forhold!!!! Hvis Artemis skal finde sig en kæreste, skal det bestemt ikke være en der er så meget lig ham selv! Han vil sku da blive drevet til vanvid inden der er gået 1 time. Han elsker jo at udtænke geniale plots, og ville dø af skam hvis hans udkårne hele tiden kunne regne dem ud!
Og for dem der synes at Holly/Artemis er bedre har jeg kun 1 ting at sige: YDR!!! Det ville være det samme som en hund og et får... ADR, få lige det billede ud af mig hoved tak! Personlighedsmæssigt passer Artemis bedre med Holly, men vi kommer altså ikke uden om at de tilhøre 2 forskellige racer... Ja altså, hvis Artemis kan finde ud af at løse det problem, siger jeg bare Go for it, men så længe at en hund er en hund, og et får er et får, (bare for at bruge mit billede fra før) Så hold fingrene for dig selv, Holly!

Ja, bare min holdning...

Forfatter: Eccet
Dato: 04/12-08 15:12
Hehe, det ville da være fedt med den første halvalt og halv menneske - Artemis og Hollys barn.

Især hvor Artemis har fået magiske krafter, så kan det da godt lade sig gøre da? Nu er det ikke fordi at Alfer er meget anderledes end mennesker - de er bare lidt mindre og har spidse øre, så det burde kunne lade sig gøre rent bioligisk? :P

Men det må vi lade Colfer om at bestemme om det kan.

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 04/12-08 20:11
hmm. Ja okay, måske mit billedsprog var lidt forkert... Så som en foxterrier og en grandanoir, da... :P
Men du har ret i at det er op til Colfer om det kan lade sig gøre! Vi må bare vente spændt og se!

Forfatter: jonasvilla
Dato: 05/12-08 0:05
Eccet.

Jeg er enig med dig men alligevel synes jeg det er underligt at hun bare er væk uden man hører det mindste om hende.

Forfatter: Eccet
Dato: 06/12-08 0:04
Ja, det er underligt. Men jeg vil nu ikke brokke mig :P

Ej, det kan være hun kommer senere. Det ligner da Eoin Colfer at lade en biperson blive tilbage en bog eller tog for så at komme tilbage.

Gjorde han med eksempelvis Opal.. ;)

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 06/12-08 10:39
Ang. Opal, så kan jeg ikke lade være med at beundre den figur en smule... Så meget arrogance på et sted... Det er utroligt! Jeg elsker når hun er med.

Forfatter: Krisseladedyret
Dato: 29/12-08 14:20
Jeg synes at Tidsparadokset er såå god:P Den er fantastisk!
Først var jeg egentligt fanatisk Potter-fan, men da min veninde Asta fik mig overtalt til at læse AF kom HP på hylden:D

Jeg tror at min Y-persin må være Artemis. Han er alt for cool!

Ang. det med Artemis/Holly, så synes jeg de passe perfekt sammen:) Der på side 137 bankede mit hjerte helt vildt!

Jeg synes faktisk også at det var lidt mærkeligt det med Minerva. Jeg undrede mig MEGET over hvor hun lissom blev af?

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 30/12-08 11:38
Er jeg den eneste der har et lille problem med Holly/Artemis???
Hmm, så må jeg vel bøje mig for overmagten. De kan få hinanden, hvis altså de vil! Jeg er da ligeglad!! :| Nej, pjat med mig!
Jeg er lige blevet færdig med at læse tidsparadokset på dansk, og føler mig en smule skuffet over hvor lidt jeg havde misset ved at læse den på engelsk... hmm, i bund og grund er det vel okay at oversætterne har fået det hele med, men alligevel! Men Eoin Colfer har skabt en virkelig god fortsættelse på hans historie. Nu mangler vi bare en afslutning, og hvilken afslutning mon det bliver? Definitivt? Svævende? hmm. Vi kan kun gisne om det.

Krisserladedyret: Godt at du fik øjene op for at der findes noget bedre end Harry Potter. HP er god, ingen tvivl om det, men for mit vedkommende synes jeg at det er mest propaganda. Den er blevet blæst højt op i skyerne af medierne, så læserne ikke kan give deres egen uforbeholdte mening til kende, for alle er blevet fordærvet af mediernes propaganda, så alle synes den er så vældig god... Og alle ved jo at mennesker hyler med dem de er i blandt... HP er god, men ikke så god! Jeg kan nævne de første 10 bogserier inden for samme genre, som jeg synes er bedre en hp! AF er kun den ene af dem!

Forfatter: jonasvilla
Dato: 31/12-08 16:15
Jeg har prøvet at se bort fra mediernes påvirkning på Harry Potter seriens popularitet.

Jeg er kommet frem til at jeg synes det er en fantastisk bogserie. God historie og godt skrevet! Inden jeg læste Artemis Fowl mente jeg ikke der var noget der kunne måle sig med Harry Potter men det synes jeg at AF serien kan.

I øjeblikket er jeg ved at læse en lidt mere speciel men rigtigt god bog. Fodboldspilleren David Nielsen's selvbiografi "Sorte svin". Sådan en bog kan slet ikke sammenlignes med nogle af de bøger der er nævnt herinde. Enhver fodboldfan har altid drømt om at komme ind i David Nielsens hoved bare for at se hvordan han tænker og nu er det muligt! Der er pragtfuldt! :D Man skal dog nok have et forhold til fodbold før det er interessant.

Forfatter: TheFairy
Dato: 05/01-09 16:29
Er enig med t.sanddahl! HP ER gode bøger, men medierne har blusset dem alt for meget op. Synes i hvert fald at Philip Pullmans Lyra-serie slår den.
Det er ligesom med Dan Browns Da Vinci. God bog, men helt ærlig - få lige næsetippen peget mod jorden igen (ej, okay hvor Jante lyder jeg ikke lige?) der er andre bøger der er bedre!!

Jeg har faktisk også overvejet at læse "Sorte svin"! Er den god? Er der andet end teknikiske detaljer? Jeg kan godt lide fodbold - men ikke i en så høj grad at jeg vil læse(!) om hvilken vinkel ens fod skal vende når man står foran straffesparksfeltet :)

Forfatter: jonasvilla
Dato: 05/01-09 17:57
Det er slet ikke sådan noget. Det er jo om hele hans liv fortalt fra hans egen synsvinkel og han har godt nok lavet mange vilde ting! Du kan roligt gå i gang med at læse den! :p

Forfatter: Choko
Dato: 16/01-09 17:57
Jeg elsker Harry Potter! Jg vælger at lukke ørene for alt dårligt om bøgerne. Men Artemis Fowl er selvfølgelig bedre.

Tilbage til Minerva. Mig som havde håbet på at den arrogante tøs blev vraget af Artemis til fordel for Holly.

Forfatter: Choko
Dato: 16/01-09 17:59
Forresten: Jeg har hørt at der er mange fans, der har klaget over Minerva det kan være det er derfor hun er skrevet ud?

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 17/01-09 16:45
hmm... Måske! Men jeg kan ikke se hvordan Minerva skulle have passet ind i Tidsparadokset. ét geni er nok! to er mere en rigeligt, men tre??? Nej tak! Så tror jeg alligevel at der bliver for meget genialitet samlet i én bog. Colfer gjorde rette i ikke at tage hende med i denne omgang. Men mon ikke hun kommer tilbage i et senere bind? Forfattere har det med ikke at lytte alt for meget til deres fans på det punkt... Så ville der jo aldrig være nogen serie der kunne afsluttes, vel? For hvem af os ønsker inderst inde at se afslutningen på Artemis Fowl... Vi er som alle andre mennesker... Vi ønsker tingene skal blive ved, og ved og ved.... Det er vel også derfor at serier som Beverly Hills og hvad der ellers findes af MEGET lange serie, er så højt elsket. (Ikke af mig, skal det lige siges)
Der er også mange der har rykket for et sidste bind i Hp-serien. En afslutning, og det forstår jeg godt. Men der er også mange der ønsker et bind omhandlene Hp´s forældre, Sirius Black og resten af det slæng, fra da de gik i skole. Jeg kunne godt se det interesante i dét, men... tja jeg ved ikke, nogle bøger er ment til at blive skrevet. Andre kun til at blive drømt om...
Og nu sludre jeg i igen... ;D

Forfatter: TheFairy
Dato: 03/03-09 20:14
Jeg har fået læst Tidsparadokset og kan nu slutte mig til jer! (:
Jeg må ærligt indrømme at den skuffede mig. Jeg kan helt vildt godt lide ideen med tidsparadokser og konsekvenserne af frem/fortid, men plottet er bare ikke særlig genialt. Og nu hvor vi taler o genialitet, så er Artemis heller ikke specielt "begavet" i denne bog.
Den sluttede faktisk fint. Ikke overvældende, ikke uforudsigeligt, men middelmådigt, --> faktisk det ord jeg synes passer bedst til hele bogen. Minervas ikke-tilstedeværelse gør mig ikke så meget. Kan godt se at det er en lidt "løs" ende, men hun havde været overflødig.

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 07/03-09 9:01
the fairy: Jeg forstår altså ikke hvorfor du synes at TP er så dårlig??? Ja, hans planer går ikke altid som de skal, men det lykkes jo til sidst... Og det må ikke være nemt at kæmpe mod sig selv, især når man har fået en effektiv hukommelsesudhviskning af selveste no*1! Og jeg tror altså at han er ret effektiv til den slags...
Jeg synes der er en dybde i TP, somm jeg ikke rigtig kan få fat i... Som en undertone af et eller andet... Se jeg kan ikke engang beskrive hvad jeg mener!
Tp er ikke min ynglings, det vil jeg godt indrømme... Men dårlig synes jeg nu ikke den er! Men, Opal var jo også med igen... :P

Forfatter: TheFairy
Dato: 07/03-09 13:46
Det er bare mig der er dårlig til at formulere mig , for mente ikke at TP er dårlig. Men når man har læst hele serien og kender til Eoin Colfers evne, og man VED at det kan gøres bedre, så bliver man lidt skuffet når det ikke lever op :) Måske bare mig der har sat for høje forventninger til afslutningen på serien, men synes altså at en afslutning skal gøres ekstraordinært genialt!
Hm en undertone?? Lyder spændende :D Desværre er jeg blevet med tiden dummere og dummere, og min hukommelse rækker faktisk ikke særlig meget længere end en guldfisks så jeg kan ikke engang huske bogen så godt igen :D Men kan huske efter at have læst bogen at jeg sad og funderede over tidsparadokser helt vildt!! hehe
Den er overhovedet ikke dårlig, men bare heller ikke så god som jeg havde håbet :) Og jo, Opal, hun gjorde den bestemt endnu engang bedre. Den karakter er for genial!!!

Fremstår jeg meget negativ og i konstant dårlig humør? Det er i hvert fald ikke min mening :D haha
god weekend til jer alle :)

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 07/03-09 14:40
the fairy - Det kan nu lige så godt være mig som var en del morgengnaven fra morgenstunden af! Det er jeg som regel når jeg får for lidt søvn, men jeg skulle liiiige... (forfattere i en nøddeskal!)
Nu skal du jo lige huske på at det her ikke er det sidste bind i AF-serien. Colfer har planer om endnu et bind, men det kunne godt være at han lagde den på hylden til fordel for en anden bog han havde lyst til at skrive...
Den kan jo heller ikke slutte med 2 Opal'er i denne tidsalder. Duer absolut ikke!
Sorry hvis jeg har snerret af jer! God weekend til dig også!
:o)

Forfatter: thefairy
Dato: 09/03-09 19:21
Hm, nu du siger det - Hvorfor var jeg af den opfattelse at TP var afslutningen? :/
Men det er kun godt :D !

Kunne da meget godt lide at der var to Opal'er haha :D kan nu godt se at ikke er særlig ... sundt , hehe :D

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 10/03-09 0:21
Nej, det er nok ikke sundt, hverken for Artemis, Holly eller resten af vores verden... Men sjovt... Hmmm, tror i at de to opaler ville kunne samarbejde? eller vil de finde hinanden dybt irriterende, ligesom Artemis er en smule irriteret på sit yngre jeg???
Hmm, interesant vinkel... Måske var det løsningen? sæt de to opaler sammen, og lad dem selv om at klare skærene! Enten slår de hinanden ihjel på de mest snobbede måder, eller også overtager de virkelig herredømmet! Come on, what do we have to lose? ;P

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 10/03-09 0:22
Altså, verdens herredømmet! Men det havde i jo nok gættet! Sorry!

Forfatter: Zieger
Dato: 07/08-10 21:21
angående det med at Holly og Artemis skulle danne par. ville aldersforskellen ikke blive for stor, og lever fe'erne ikke længere end mennesker, så ville artemis dø som gammel mand (forhåbentlig) mens Holly stadig ville se ung ud. (:

Forfatter: Holly Fowl
Dato: 09/09-10 16:34
Ja, Zieger har fat i noget der... (:

Du skal være logget ind for at oprette et svar i forummet.